6 Ekim 2024 Pazar

Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması istendi

Çukurova TUAYDER, hapishanelerde süren açlık grevinin 152. gününde olduğuna dikkat çekti. Tutsakların taleplerinin karşılanması istenen açıklamada, yetkililere sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yapıldı. 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAYDER), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve hapishanelerde yaşanan hak ihlallerinin sona ermesi için devam eden açlık grevlerine ilişkin açıklama yaptı. Merkez Akdeniz ilçesindeki dernek binasında yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl yöneticileri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basın metnini okuyan Çukurova TUAYDER Şube yöneticisi Ergin Altuntaş, açlık grevlerinin 152. gününde olduğunu belirtti. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için iktidarın kalıcı somut adım atmadığını belirten Altuntaş, açlık grevlerine girenlerin sağlık durumlarının kötüleşmeden taleplerinin kabul edilmesini istedi. Tutsakların taleplerinin hem ulusal hem de uluslararası sözleşmelere uygun talepler olduğunu belirten Altuntaş, yetkililere sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yaptı ve ekledi: "Aksi takdirde yaşanılacak sağlık ve yaşam hakkına yönelik ortaya çıkacak ağır sonuçların sorumlusu siyasal iktidar olduğunu belirtiyor ve bu sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz."

Açıklama, alkışlar eşliğinde sona erdi.