20 Eylül 2024 Cuma

ABD'nin Hewlêr'deki askeri üssüne saldırı

ABD'nin Hewler'de bulunan askeri üssüne saldırı gerçekleştirildi. Saldırının sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

ABD'ye ait Hewler'in Herir nahiyesinde bulunan askeri üssüne bir saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı ve saldırının sonuçlarına ilişkin bilgi edinilemedi.

Rojnews'te yer alan habere göre ABD'nin Herir askeri üssüne dönük 21 Ekim gününde bir saldırı gerçekleştirilmişti. ABD, üslerine dönük yapılan saldırılara ilişkin üç gün önce bir açıklama yapmış ve 7 Ekim'den itibaren üstlerine dönük 27 saldırı gerçekleştirildiği duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ABD'nin Suriye, Irak ve Güney Kürdistan'da ki üslerine dönük birçok saldırı düzenlendi.

Siyonist İsrail ve ABD karşıtı Suriye ve Irak'ta bulunan Şii gruplar; emperyalist ABD'nin Siyonist İsrail'e verdiği destek nedeniyle ‘direniş güçleri' olarak Gazze'ye dönük saldırıların durdurulmadığı koşullarda ABD üslerinin yanı sıra İsrail'in de hedef alınacağını belirtmişti.

İran devlet televizyonu da 19 Ekim'de yayınladığı görüntülü bir haberde Hizbullah ve Yemen'deki Husiler tarafından füze, SİHA'larca eş zamanlı hedef alınacağı anlatılmıştı.

Gerici İran rejim yönetiminden yapılan açıklamalarda da İsrail'in saldırılarına devam etmesi halinde "direniş güçlerinin" harekete geçeceği söylenmişti. Pentagondan yapılan açıklamalarda da üslerine dönük yapılan 27 saldırı olduğunu belirtmişti. Ve yine Pentagon'dan yapılan açıklamalarda bölge geneline 300 asker göndereceklerini duyurmuşlardı.