5 Ekim 2024 Cumartesi

ABD'de polis 1 yaşındaki siyahi bebeği başından vurdu

ABD'nin Houston kentinde polis, bir soyguncuyu kovalarken benzin istasyonunda 1 yaşındaki siyahi bebeği başından vurdu. Ağır yaralanan bebeğin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği bildirildi.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde polis, bir soyguncuyu kovalarken benzin istasyonunda 1 yaşındaki siyahi Amerikalı bir bebeği başından vurdu. Ağır yaralanan bebeğin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği bildirildi.

Houston'da 3 Mart'ta bir soyguncuyla kovalamaca yaşayan polis, benzin istasyonunda açtığı ateşle Legend Smalls adında 1 yaşındaki siyahi Amerikalı bir bebeği başından vurdu. Soyguncu ise açılan ateşle yaşamını yitirdi.

NBC News'te yer alan habere göre, Houston Emniyet Müdür Yardımcısı Troy Finner, öldürülen soyguncunun Smalls'un arabasına atladığını ve polisin, şüphelinin arabayı kaçırmaya çalıştığını zannettiğini iddia etti.

Bebeğin annesi Daisha Smalls, olay hakkında avukatı Benjamin Crump ile yaptığı açıklamada "Oğlum bunu hak etmedi" dedi.

Oğlunun durumu hakkında bilgi veren Smalls, "Kafasında hala mermi parçaları var ve yoğun bakımda. Ve sadece bebeğimin güvende olmasını istiyorum... Sadece iyileşmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Olayın emniyet teşkilatı içinde ve özel soruşturma birimleri tarafından inceleme alındığı ve ayrıca, kent savcısının da ayrı bir soruşturma yürüttüğü duyuruldu.