22 Eylül 2024 Pazar

ABD'de 4 Temmuz kutlamalarına silahlı saldırı: 6 kişi katledildi

ABD'de neredeyse her hafta gerçekleşen silahlı saldırıların sonuncusu 4 Temmuz'da Highland Park'ta yaşandı. Robert E. Crimo isimli saldırgan 4 Temmuz kutlamalarına katılan insanların üzerine ateş açarak 6 kişiyi katletti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Illinois eyaletindeki 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına saldıran 22 yaşındaki Robert E. Crimo, 6 kişiyi katletti.

Higland Park'ta düzenlenen Bağımsızlık Günü yürüyüşüne katılarak tüfekle kitlenin üzerine ateş açan Crimo, 5'i çocuk en az 36 kişiyi ise yaraladı. Crimo, katliamdan saatler sonra bölgedeki karakola giderek teslim oldu. Yetkililer, saldırının gerekçesini henüz öğrenemediklerini açıkladı.

Kutlamalara katılan Amarani Garcia isimli görgü tanığı, küçük kızıyla katıldığı yürüyüşte çok sayıda silah sesi duyduklarını ve insanların bir anda çığlıklarla koşmaya başladığını aktardı. Yaşanan katliamın çok travmatize edici olduğunu belirten Garcia, “Gerçekten çok korkmuştum. Kızımla birlikte küçük bir dükkana sığındık. Artık gerçekten hiçbirimiz güvende değiliz gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

ABD'de son olarak 14 Mayıs'ta Buffalo ve 24 Mayıs'ta Uvalde'de yaşanan silahlı saldırılarda 19'u çocuk toplam 31 kişi hayatını kaybetmişti. Son dönemde ABD'de silahlı saldırıların yaşanma sıklığındaki hızlı artış, bireysel silahlanmaya dönük tartışmaları yeniden alevlendirdi.