20 Eylül 2024 Cuma

ABD'de 3 Filistinli öğrenciye silahlı saldırı

ABD'nin Vermont eyaletinde 3 Filistinli öğrenci kefiye giydikleri ve Arapça konuştukları için silahlı saldırıya uğradı. Öğrencilerden ikisinin yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Vermont eyaletine bağlı Burlington kentinde 3 Filistinli üniversite öğrencisi Vermont Üniversitesi kampüsünün yakınlarında vuruldu.

ABD'deki farklı üniversitelere giden 3 Filistinlinin kimlikleri Hisham Awartani, Kinnan Abdel Hamid ve Tahseen Ahmed olarak açıklandı. Hisham Awartani'nin sırtından, Tahseen Ahmed'in göğsünden vurulduğu, Kinnan Abdel'in ise ufak yaralanmaları olduğu öğrenildi.

Amerikan-Arap Ayrımcılık Karşıtı Komitesi (ADC), öğrencilerden Awartani ve Ahmed'in yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

ADC tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin vurulmasının bir nefret suçu olduğu belirtildi. Bir aile yemeğine gitmek üzere yolda olan öğrencilerin kefiye giydikleri ve Arapça konuştukları için bir erkek tarafından önce bağırıldığı ve tehdit edildiği, sonrasında ise öğrencilerin üzerine ateş açıldığı kaydedilen açıklamada, yetkililere etkin soruşturma çağrısı yapıldı.

Öğrencilerin aileleri de yaptıkları ortak açıklamada, bu saldırının bir nefret suçu olarak ele alınmasını ve failin cezalandırılmasını istedi.