7 Eylül 2024 Cumartesi

ABD emek örgütleri: İşgal devletini silahlandırmayı durdurun

Yaklaşık 6 milyon işçiyi temsil eden yedi büyük ABD sendikası Joe Biden'a bir mektup göndererek "İsrail'e yapılan tüm askeri yardımların derhal durdurulması" çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaklaşık 6 milyon işçiyi temsil eden 7 büyük sendika, ABD Başkanı Joe Biden'dan siyonist İsrail'e yapılan tüm askeri yardımı derhal durdurmasını talep eden bir açık mektup kaleme aldı.

İsrail'in Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırılarının baş sorumlularından, siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ABD Kongresi'nde büyük bir coşkuyla ağırlanırken, ABD'nin en büyük sendikalarından Uçuş Görevlileri Derneği (AFA), Amerikan Posta İşçileri Sendikası (APWU), Uluslararası Boyacılar Sendikası (IUPAT), Ulusal Eğitim Derneği (NEA), Hizmet Çalışanları Uluslararası Sendikası (SEIU), Birleşik Otomobil İşçileri (UAW) ve Birleşik Elektrik İşçileri (UE), İsrail'e yardımın sonlanması çağrısında bulundu.

APWU Başkanı Mark Dimondstein, "Bu acımasız savaş devam ederken sendikalarımız insanlığın çığlıklarını duyuyor. İşçiler ve sendikalarımız, vergilerimizin devam eden bu trajediyi finanse etmesinden dolayı dehşete düşmüş durumdalar. Şimdi bir ateşkese ihtiyacımız var ve bunu sağlamanın en iyi yolu da ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımı kesmektir" ifadelerini kullandı.

‘SAVAŞI SONA ERDİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ'
Açık mektupta şu ifadeler kullanıldı: "Çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda Filistinli sivil, bildirildiğine göre çoğunlukla ABD yapımı bombalarla öldürülmeye devam ediyor. Bölgede yükselen tansiyon daha fazla masum sivili daha geniş bir savaşın içine çekme tehdidi yaratıyor. İnsani kriz ise kıtlık, kitlesel yerinden edilme, okullar ve hastaneler de dahil olmak üzere temel altyapının tahrip edilmesiyle her geçen gün daha da derinleşiyor. Filistinli sendika liderleriyle doğrudan görüştük ve bize Gazze'de çalışan insanların karşı karşıya kaldığı koşullara ilişkin yürek burkan hikayeler anlattılar.

Bu savaşı sona erdirmek için kararlı bir şekilde harekete geçmenin zamanı geldi. ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımı durdurmak bunu yapmanın en hızlı ve kesin yoludur, ABD yasaları bunu gerektirmektedir ve bölgede kalıcı bir barışı güvence altına alma kararlılığınızı gösterecektir."

Bu yılın başlarında ABD işçi sendikaları, aralarında mektubu imzalayanların yanı sıra Ulusal Hemşireler Birliği'nin de bulunduğu ABD çapında düzinelerce yerel sendika tarafından imzalanan "Ateşkes için Ulusal İşçi Ağı"nı kurmuştu.