22 Eylül 2024 Pazar

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye-Suriye arasında olası normalleşmeyi desteklemiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Türkiye'nin Suriye'ye dönük olası normalleşme adımlarını kesinlikle desteklemediklerini kaydederek, ABD olarak Esad rejimine dönük ambargoya devam edeceklerini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye rejimi arasında geliştirilebilecek herhangi bir normalleşme sürecini desteklemediklerini açıkladı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Patel, bir gazetecinin Türkiye ve Esad rejimi arasındaki normalleşme iddialarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Patel, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu söylemekle birlikte, Beşar Esad rejimine dönük herhangi bir normalleşme çabasını kesinlikle desteklemeyeceklerinin altını çizdi.

"ABD olarak biz de Esad rejimiyle diplomatik bağlarımızı geliştirmeyeceğiz ve diğer ülkelerin de bunu yapmasını desteklemiyoruz" diyen Patel, Suriye'ye dönük umut vaat eden politik bir çözüm olmadığı sürece yaptırımlarını kaldırmayacaklarını kaydetti. Bölgedeki devletlerin Esad rejiminin Suriye halkına dönük insanlık suçlarını dikkate alması çağrısında bulunan Patel, Esad rejiminin halka yönelik her türlü uluslararası yardım çabasını da engellediğini belirtti.