22 Eylül 2024 Pazar

'AB Türkiye'nin kirli siyasetine sessiz kalıyor'

Almanya'nın Köln kentinde siyasi tutsaklarla dayanışma eylemleri düzenlenerek, Gezi davasında verilen ağır hapis cezalarına tepki gösterildi ve Sırbistan'da tutuklanan Ecevit Piroğlu'na özgürlük istendi.

Dayanışma'nın Sesi Derneği, Almanya'nın Köln kentinde siyasi tutsaklarla dayanışmak için düzenlediği Adalet Nöbetini sürdürüyor. 96'ncı Adalet Nöbeti, tren istasyonu önündeki Dom Meydanı'nda gerçekleştirildi. Nöbet eyleminde, Gezi davasında ağır hapis cezalarına çarptırılan Osman Kavala, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Yiğit Ekmekçi, Tayfun Kahraman ile Hakan Altınay'ın durumuna dikkat çekildi.

Ardından konuşan Ren Westfalya eski Milletvekilli Hamide Akbayır, Türkiye'de muhalefete dönük baskıların devam ettiğini ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin kirli siyasetine sessiz kaldığını söyledi. Bu kirli siyasetin bir başka örneğinin de Türkiye devleti ve Interpol arasındaki işbirlğii olduğunu belirten Akbayır, son olarak Sırbistan'da tutuklanan Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iade edilme tehdidiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan eylemde, tutsaklarla dayanışmanın kazandırdığı dile getirilerek, Şengal'de gözaltına alınan bir önceki adalet nöbetinde durumuna dikkat çekilen gazeteci Marlene Förster ile Slovenya vatandaşı Matej Kavcic'in bir hafta önce serbest bırakıldığı aktarıldı.

'ECEVİT PİROĞLU'NA ÖZGÜRLÜK'
Yine Köln'deki Winer Platz meydanında AVEG-KON'a bağlı AGİF'in çağrısı ile Ecevit Piroğlu için özgürlük istendi. Yapılan eylemde, Piroğlu'nun aylardır tutsak edildiği ve Türkiye'ye iade edilmesi riskine karşı dayanışmayı güçlendirmek gerektiği belirtildi.

"Ecevit Piroğlu'na özgürlük", "Politik tutsaklara özgürlük", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarının atıldığı eylemde Piroğlu'nun fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı.