20 Eylül 2024 Cuma

772. eylem kaybedilen kadınlar için

Diyarbakır'da bu hafta kaybedilen kadınlar için gerçekleşen kayıp eyleminde, kadınların mücadeleden vazgeçmemesinin iktidarı korkuttuğunun altı çizildi.

25 Kasım dolayısıyla bu hafta Diyarbakır'da kaybedilen kadınlar için açıklama yapıldı. "Kayıplar bulunsun failler  yargılansın" eyleminin 772.'sinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkındaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde buluşan İHD Amed Şubesi ve kayıp yakınları; kaybedilenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart ve kayıpların fotoğraflarını taşıdı.

İHD Başkanı Suzan Mehmetoğlu Aksoy, erk egemen sistemin ürettiği toplumda kadınların tarihten bu yana her alanda baskılandığına dikkat çekerken bu baskı ve şiddet karşısında kadınların, asla boyun eğmediğini ve verdikleri mücadelelerine devam edeceklerini aktardı.

TÜRKOĞLU: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEMEMİZ ONLARI KORKUTTU
Ardından söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, diktatör hükümetin, baskılar uğruna her türlü şiddet yolunu denediğini ve hala da bu uygulamaları sürdürdüklerini söyledi. Türkoğlu, "Her cumartesi birçok kentte kayıp yakınları hak-adalet mücadelesi vermektedir. Çünkü hükümet bize zulüm etti, bize işkence etti, bize baskı kurdu. Bir yandan da bizden korkuyorlar. Tüm bu işkencelere rağmen bizim mücadelemizden vazgeçmememiz onları korkuttu" dedi.

Her Cumartesi kayıp yakınlarının yaptığı eylemin dünyada örneği olmayan bir mücadele olduğunun altını çizen Türkoğlu, "Failler yargılanana kadar asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.