2 Ekim 2024 Çarşamba

63 yaşındaki tutsak yoğun bakıma kaldırıldı

İktidarın düşman politikalarından cesaret alan hapishane idareleri, tutsaklara yönelik saldırılara artarak devam ediyor. Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi'ndeki 63 yaşındaki Mehmet Sevinç, yoğun bakıma kaldırıldı. Sevinç'in ailesine ise hapishane tarafından bilgi verilmezken jandarma doktorun da bilgi vermesini engelledi.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan 63 yaşındaki tansiyon hastası tutsak Mehmet Sevinç, 4 Nisan sabah saatlerinde Akhisar Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 29 yıldır hapishanede bulunan tutsağın durumu ciddiyetini korurken kızı Berivan Sevinç, babasının son durumu hakkında Jinnews'e bilgi verdi.

Hapishane yönetiminin ailesini aradığını ve babasının yoğun bakımda olduğunu bildirdiklerini söyleyen Sevinç "Kocaeli'nden geldik. Doktoruyla görüşmeye çalıştık, hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Akhisar'a gelince hastaneye girdik, beyin kanaması dediler. 12 saat ameliyatta kalmış. O süre boyunca ameliyatta kalmış bizi hiçbir şekilde aramadılar. Geldiğimizde de bizi sürekli geçiştirdiler. ‘Bilgi veremeyiz, biz bu şekilde yapamayız' diyerek görüşmeyi de engellediler. Savcılığa gidin dediler. Savcılıktan izin almaya gittik. O da doktorla görüşün dedi" şeklinde belirtti.

Hastaneye geldiklerinde doktorun kendisini ve kız kardeşini yoğun bakım bölümüne aldığını ifade eden Sevinç, "Doktor babam için ‘darbe almış biri vurmuş veya düşmüş onu bilemem' dedi. Çok yoğun beyin kanaması geçirmiş. Onun öyle demesiyle komutanların, jandarmanın içeri gelmesi bir oldu. ‘Bilgi vermeyin yasak' dedi" sözleri ile şüpheli duruma işaret etti.

Ardından savcılıktan izin almaları gerektiği belirtildiği için savcılığa gittiklerini burada hastane doktoru ile konuşmalarının istendiğini belirten Sevinç, tekrar savcılığa gittiklerini söyledi. Yetkilerden biriyle konuştuklarını aktaran Sevinç, "Biri ekmek götürdük ranzada kusmuş şekilde yatıyor diyor. Biri diyor ki yerdeydi biri başka bir şey diyor. Herkes farklı bir şey diyor. Babama bir şey yaptıklarını düşünüyorum. Kavga mı etiler itiler mi dövdüler mi bilmiyorum" diye konuştu.

Sevinç ayrıca "Bana sabah böyle oldu dediler, Acil'e ise sabah 03.10'da getirilmiş babam. Herkesin beni duymasını istiyorum" dedi.
 
Tutsak Mehmet Sevinç'in sağlığı kritik durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.