19 Eylül 2024 Perşembe

5 Palestine Action aktivisti tutuklandı

İskoçya'da bulunan ve İsrail'e askeri ekipman desteği sağlayan Thales fabrikasını 2022 yılında işgal ettikleri için 5 Palestine Action aktivisti tutuklandı. Filistin'deki soykırıma karşı harekete geçtikleri için tutuklanan Palestine Action aktivistlerinin sayısı 16'ya yükseldi.

İskoçya'nın en büyük kenti Glasgow'da bulunan ve siyonist İsrail'e askeri ekipman sağlayan Thales fabrikası, 2022 yılının Haziran ayında 5 Palestine Action aktivisti tarafından işgal edilmişti. Aktivistler, fabrikanın çatısına çıkarak üretimi engellemiş, fabrika içindeki askeri mühimmatı da parçalamış ve toplamda Thales'e 1 milyon sterlinden daha fazla hasara neden olmuşlardı.

Sabotaj eylemine ilişkin açılan davada 5 aktiviste hapis cezası verildi. 3 kişiye "Asayişi bozma" suçlamasıyla 12 ay hapis cezası verilirken, 2 kişiye "Asayişi bozma" ve "Kasten zarar verme" suçlamalarıyla 14 ve 16 ay hapis cezası verildi. Aktivistler, tutuklanarak hapishaneye götürüldü. Aktivistlerin kendilerine verilen cezaların yarısını infaz etmeleri bekleniyor.

Hakim, verilen cezalarla İskoçya'daki silah şirketlerine dönük aktivizmin daha da ilerlemesini engellemeyi amaçladıklarını söyledi.

TOPLAM 16 PALESTINE ACTION AKTİVİSTİ TUTSAK
Palestine Action, 5 aktivistin tutuklanmasıyla birlikte, Filistin'deki soykırımı durdurmaya çalıştığı için toplam 16 politik tutsağın hapishanede olduğunu belirtti.

Palestine Action'dan yapılan açıklamada, "Soykırım failleri silah şirketlerine karşı harekete geçtiği için 16 kişi hapishanede. Buradan Filistin'e, politik tutsaklar kurtuluş kavgamızın en önünde duruyor. Yaşasın direniş. Yaşasın Filistin" denildi.