2 Ekim 2024 Çarşamba

5 Nisan Asistan Hekimler Günü'ne 5 acil talep

5 Nisan Asistan Hekimler Günü'ne ilişkin açıklama yapan TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, acilen yerine getirilmesi gereken beş talep sıraladı. 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2011'de yapılan asistan hekim grevinin yıldönümü olan 5 Nisan Asistan Hekimler Günü olarak kutlanıyor. Sağlık emekçileri hakları için direnişi sürdürüyor. Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, 5 Nisan Asistan Hekimler Günü'nde beş acil talebi yineledi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği, sağlığın yalnızca tedavi edici sağlık hizmetinden ibaret olmadığı, piyasacı sağlık anlayışından uzaklaşılmış bir sağlık sisteminin istendiği belirtilen açıklamada, "Uzmanlık öğrencileri olarak yıllardan beri süregelen sorunlarımız gittikçe artıyor olabilir ancak bu bizleri umutsuzluğa sürüklemesin, mücadelemiz de gittikçe güçleniyor. Sağlıkta yaşanan sorunların daha fazla gizlenemez olduğunu Emek Bizim Söz Bizim eylem süreci ile ortaya koyduk. Bu süreçte mücadelenin en önünde biz genç hekimler vardık. Biliyoruz ki sorunun en fazla olduğu yerde çözüm arayışları da en fazla olur. Biz geleceğin uzmanları, akademisyenleri olarak bu topraklarda iyi hekimlik yapmak için mücadele etmeye devam ediyoruz" denildi.

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu tüm asistan hekimleri hakları için hep beraber mücadele etmeye çağrılan açıklamada, şu talepler sıralandı: "Nitelikli uzmanlık eğitimi, eğitimi önceleyen çalışma düzeni istiyoruz, ücret kesintisi olmaksızın nöbet ertesi izin hakkının ön koşulsuz tanımlanmasını istiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz temel ücret istiyoruz, sağlıkta şiddetin olmadığı güvenli çalışma alanları istiyoruz, niteliği önceleyen sağlık sistemi istiyoruz."