19 Eylül 2024 Perşembe

5 bin 500 çeteci para karşılığı Kandil operasyonuna katılacak

AKP/Saray rejiminin Efrin işgalinde paralı asker olarak kullandığı çeteleri şimdi de Kandil operasyonunda kullanacağı iddia ediliyor. Hangi çete grubundan kaç kişinin gideceği belirlenmiş durumda. Çetecilere verilecek paralar da... Türkiye halklarına düşen ise ölüm ve yoksulluk olacak.
AKP/Saray rejimi, kaybettiği gücü yeniden toplayabilmek için her zaman yürüttükleri Kandil operasyonunu geçtiğimiz haftalarda şova dönüştürdü. Ancak ne Erdoğan'ın "Kandil'e operasyon başlattık" sözleri ne de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın komuta merkezindeki fotoğrafları halkta beklenen "milliyetçi ilgiyi" yaratmadı. AKP iktidarı Kandil operasyonu ile beklediğini alamayınca bu kez "yeni müjdeleri" olacağını söyleyerek, güç kazanmaya çalışıyor. 
 
Erdoğan, "müjde" olarak tanımladığı yeni savaş planlarını henüz açıklamadı. Ancak Efrin işgalinde paralı asker olarak kullanılan İslamcı çetelerin Kandil operasyonunda kullanılabileceği haberleri geliyor.
 
Azez'den bir kaynağın aktardığına göre, Firqat El Hemze adlı çete grubunun bir üyesi, AKP ve MİT'in yaptığı toplantıya katıldı. Toplantıda AKP ve MİT, çetelere Kandil'e yönelik operasyona katılma zorunluluğunu bildirdi.
 
Toplantıda hangi çete grubundan kaç kişinin katılacağı da belirlendi. Buna göre; Liwa Süleyman Şah, Sultan Murad, Ehrar El-Şerqiye, Çeyş El-Ehfed, Ehrar El-Şam, Telah El Nesir, El-Cebhet, El Şamiye'den 200'er paralı çeteci, Fırqet El Hemze'den 500 ve Feylaq El-Şam'dan 1000 kişi katılacak.
 
Operasyona katılacak çetecilerin sayısının 5 bin 500'e ulaştırılması da hedeflenirken, operasyonlara katılanların maaşlarını da toplantıda konuşuldu.
 
AYLIK 800 DOLAR 'MAAŞ'
 
Kaynağın aktardığına göre, her çeteciye aylık 800 Dolar verilecek. Gönüllü katılanlar ise daha fazla para alacak.
 
Ekonomik krizle boğuşan Türkiye, Efrin işgali için ÖSO çetelerine 11 milyar dolar vermişti. Efrin işgali sırasında üstdüzey bir asker ve MİT elemanı ile çetelerin konuşmasını içeren bir video ortaya çıkmıştı. Bu videoda çetelere 6 Milyar dolar para verildiği ve 5 Milyar dolar da masraf yapıldığı belirtiliyordu.