19 Eylül 2024 Perşembe

4 kentte yangın: Karşıyaka'da barınaklara ulaştı

4 kentte çıkan yangınlardan Çanakkale'deki yangın kontrol altına alınırken, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı, barınaklara ulaşan yangın Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Manisa'daki yangın kısmen kontrol altına alındı, Bolu'da ise yangına müdahale devam ediyor.

Çanakkale'de yangın kontrol altına alınırken, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın Bayraklı ve Çiğli'ye de yayıldı. Manisa ve Bolu'da da orman yangını sürüyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gece boyunca havadan müdahale yapılmazken, sabah havadan müdahale başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı.

BARINAKLAR İÇİN HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI
Yangın bölgesinde bulunan bir hayvan barınağı tahliye edildi. Karşıyaka Belediyesi'nin de şantiyesi için boşaltılma kararı alındı. Şantiyenin yanında içerisinde 500 hayvanın bulunduğu barınak için de hayvanseverlere çağrı yapıldı.

Bölgedeki yazlık evlerin bir kısmı da tahliye edildi.

YANGIN ÇİĞLİ VE BAYRAKLI'YA SIÇRADI
Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradığı bildirildi. İzmir Valisi Süleyman Elban da, yangının 4-5 bölgede devam ettiğini belirterek bir köyün tahliye edildiğini açıkladı.

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ, 3 EV ZARAR GÖRDÜ
Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi.

Yangın henüz kontrol altına alınamadı.

BOLU'DA DA YANGIN ÇIKTI
Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları 22 saattir devam ediyor. Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangının söndürülmesi için çalışma yürütülüyor.

ÜÇ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
Yangın nedeniyle 3 köydeki bazı mahallelerin tedbir amaçlı tahliyesine karar verildi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, şimdiye kadar zarar gören alanın yaklaşık 100 hektar olduğunu söyledi.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve söndürme çalışmaları sürdürülen yangının neden olduğu duman, Eskişehir kent merkezine ulaştı. Geniş çaptaki duman tabakası, şehrin birçok noktasından görüldü. Duman nedeniyle gökyüzünün bir kısmında karartı oluştu.

MANİSA'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
Manisa'daki orman yangını üçüncü girdi. Gördes'in Boyalı ve Kayacık mahallelerinde devam eden orman yangının kısmen kontrol altında olduğu açıklandı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle 2 mahalle boşaltıldı.

EVLER YANDI
Boyalı Mahallesi'nde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale sürerken, dün tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup ve 57 hanelik Yeniköy Mahalleleri tahliye edildi. Tahliye edilen 20 hanelik 40 kişinin yaşadığı Karayakup Mahallesi'ndeki cami dahil tüm evlerin yanarak, kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

ÇANAKKALE YANGINI KONTROL ALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki Eceabat ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını açıkladı. "Yangında yaklaşık 700 hektar etkilendi" diyen Yumaklı, yangının yol kenarındaki elektrik direğinin patlaması sonucu çıktığını dile getirirken tarihi alanda ya da herhangi bir tesiste etkilenen yapının olmadığını da sözlerine ekledi.