4 Ekim 2024 Cuma

33'ler tarihin en güzel sayfalarında yerini aldı

Gitmek belgeselinin gösteriminde konuşan Suruç Aileleri İnisiyatifi, 33'lerin kararlılığına dikkat çekti. Adalet mücadelesini yürüten herkese seslenen aileler, birleşik mücadele çağrısı yaptılar. 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, 33'lerin Kobanê'ye gidişini anlatan Gitmek belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgeselin yönetmeni Büyükcoşkun bu belgeselin onların anısına bir saygı duruşu olduğunu kaydederken, Suruç Aileleri İnisiyatifi ise tüm adalet mücadelesi yürütenlere birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Suruç katliamı sonrası hazırlanan, 33'leri Kobanê'ye götüren düşü ve gidişlerini anlatan Gitmek belgeselinin gösterimi Taksim'teki Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı'nda yapıldı. Belgeselin yönetmeni Mustafa Emin Büyükcoşkun ve Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Sultan Yıldız ile Feti Aydın'ın da katılımıyla gerçekleşen gösteriminde duygusal anlar yaşandı. 

BÜYÜKCOŞKUN: BİTMEYEN BİR EYLEM
Belgeselin yönetmenliğini üstlenen Büyükcoşkun, sessizliği bozmanın önemine dikkat çekti. Belgeseli daha önce izleyen bir barış akademisyeninin  belgesel için "hiç bitmeyen, yerine getirilemeyen bir yas eylemini yerine getirdiği" yorumunu aktardı. Filme ailelerin ve tanıkların manevi emekler verdiğini kaydeden Büyükcoşkun, "Kaybettiklerinin acısına bizim kameralarımız karşısında konuşarak, bize güvenerek direndiler. Çok mahrem hikayelerini bizimle paylaşarak, inadına anlatarak çok değerli bir şey yaptılar. Bu da onların devasa emeğine bir saygı duruşu" diye konuştu. 

 

Gitmek belgeselinin yönetmenliğini üstlenen Mustafa Emin Büyükcoşkun, aileleri işaret ederek "Kaybettiklerinin acısına bizim kameralarımız karşısında konuşarak, bize güvenerek direndiler. Bu da onların devasa emeğine bir saygı duruşu" dedi. pic.twitter.com/PVwq7hWxNo

— ETHA (@etkinhaberetha) December 15, 2021

 

YILDIZ: ONLAR TAHİN EN GÜZEL SAYFALARINDA YERİNİ ALDI
Katliamda eşi Cemil Yıldız'ı yitiren Sultan Yıldız, kızı Gamze'nin anlatımı için, "Babasını o kadar güzel tarif etmiş ki" yorumunda bulundu. 6 buçuk yıldır yürüttükleri mücadeleyi anlatmaya çalışan Yıldız duygusal anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Yıldız ancak şunları söyleyebildi: "Onları hiç unutmayacağız, onlar her zaman tarihin en güzel  sayfalarında yerlerini aldı."

 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, 33'leri Kobanê'ye götüren düşü anlatan Gitmek belgeselinin gösterimi yapıldı. Eşi Cemil'i katliamda kaybeden Sultan Yıldız, konuşmakta güçlük çekti. Yıldız, "Onları hiç unutmayacağız" dedi. pic.twitter.com/8FTrSTQrtz

— ETHA (@etkinhaberetha) December 15, 2021

 

AYDIN: ADALET MÜCADELELERİNİ BİRLEŞTİRELİM
"Gözlerinde ne gördünüz bilmiyorum ben kararlılık, mücadeleye olan azimlerini gördüm. Bana da ağır bir yük bıraktılar" diyerek söze başlayan Feti Aydın, oğlu Çağdaş'ı katliamda kaybettiğini kendinin de ağır yaralı kurtulduğunu hatırlattı. "Ağır yük"ten kastının 6 buçuk yıldır yürüttükleri adalet mücadelesi olduğunu dile getiren Aydın, Suruç katliamı davasında yaşananları anımsattı. 

 

Oğlu Çağdaş'ı Suruç katliamında kaybeden kendisi de ağır yaralı katliamdan kurtulan Feti Aydın, adalet arayışçılarına birlikte mücadele çağrısı yaptı ve Gitmek belgeseline ilişkin şunları söyledi: 33'lerin gözlerinde ne gördünüz bilmiyorum ama ben azim ve kararlılık gördüm. pic.twitter.com/UHT5PjrJeY

— ETHA (@etkinhaberetha) December 15, 2021

 

Belgesel gösterimine gelmeden Hopa'da yoğun gaz kullanımı ve polis işkencesiyle katledilen Metin Lokumcu'nun davası öncesi İHD İstanbul Şube'de yapılan basın toplantısına katıldıkları ve babası için adalet mücadelesi veren Ulaş Lokumcu ile görüştüklerini aktaran Aydın; Ankara'dan Roboskî'ye, Antep'ten Sultanahmet'e, Şenyaşar Ailesi'nden Adalet Nöbeti'ndeki tutsak ailelerine adalet mücadelesi yürüten herkese dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.