22 Eylül 2024 Pazar

33 düş yolcusu Stuttgart'ta anıldı

Stuttgart'ta bir araya gelen çok sayıda kişi düş yolcularını andı. Yapılan konuşmalarda, 33'lerin mücadelesinin zafere taşınacağı kaydedildi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde 33 düş yolcusu anıldı, Rojava Devrimi'nin 10.yıldönümü selamlandı, Ecevit Piroğlu'na özgürlük istenildi. ADGB'nin çağrısıyla düzenlenen eylem, Suruç şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte AVEG-KON, ADGB, sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmalarda Suruç katliamı lanetlendi, Suruç'un hesabının sorulacağı belirtildi. Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Faşist Türk devletinin Kobanê yenilgisinin intikamını almak için SGDF'nin çağrısıyla Kobanê'nin inşası için Suruç'a gelen 33 düş yolcusunu katletmiştir. Suruç katliamının 7. yılında sosyalist gençliğin ideallerini zafere taşıyacağız" denildi.

AVEG-Kon'un açıklamasında ise Suruç katliamının 7.yılında da faşist Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, "Bizler Avrupa'da mücadele yürüten göçmenler olarak AKP MHP faşizmine karşı mücadele yürütüyoruz. Bu aynı zamanda sosyalist gençliğin ideallerini yaşatma mücadelesidir" denildi.

ADGB açılamasında da diktatörlüğe karşı mücadelenin Avrupa'da da birleşik mücadeleyle sürdüğü belirtildi.

Etkinlikte ADDKİ adına söz alan Semra Uzunok ise, Suruç şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, Sırbistan'da Türkiye'ye iade edilmek için tutuklu bulunan Ecevit Piroğlu'nun durumuna dikkat çekti. Ecevit Piroğlu'na özgürlük istedi. Uzunok tıpkı SGDF'liler gibi Ecevit Piroğlu'nun da Kobanê ve Rojava devrimi için mücadele yürüttüğünü vurguladı.

Alman  bir antifaşist yaptığı konuşmada, "Rojava devriminin enternasyonal bir mücadele ile kazanıldı ve bir kadın devrimi olarak örgütlendi. Bugün bu devrimin SGDF'li sosyalist gençliğin açtığı yoldan yürünerek savunulması gerekir" dedi.

AVEG-KON, ATİK, AGİF, Young Struggle, Partizan, YDG, MLKP, PKK, Antifa bayraklarının açıldığı etkinlikte sıklıkla "Yaşasın Enternasyonal dayanışma", "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç için adalet herkes için adalet", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın Rojava devrimimiz", Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.