4 Ekim 2024 Cuma

27 yıldır haber alınamayan Taşdemir'in akıbeti soruldu

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, işe gitmek için evinden ayrılan ve 27 yıldır kendisinden haber alınamayan Mehmet Salim Taşdemir'in akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" talebiyle sürdükleri eylemin 625. haftasında Adana'da Aralık 1994'te işe gitmek için evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Salim Taşdemir'in dosyası ele alındı.

Online yapılan açıklamada, Taşdemir'in öyküsünü İHD Diyarbakır Şube yöneticisi Derya Yıldırım anlattı. Taşdemir'in 1994 Aralık ayının başında sabah erken saatlerinden işe gitmek için evden ayrıldığını belirten Yıldırım, Taşdemir'den o tarihten bugüne kadar bir haber alınamadığını söyledi. Aile, Taşdemir'i bulmak için kendi imkanları doğrultusunda çalışmalar yaptığını; ancak herhangi bir ize ulaşamadıklarının altını çizen Yıldırım, kaybolma olayından 3 ay geçtikten sonra güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamayan bir kişinin, aileyi telefonla aradığını ve Taşdemir'in Mardin Alay Komutanlığı'nda gözaltında olduğunu ve işkence gördüğünü aktardığını belirtti. 

'ARAYIŞLARA RAĞMEN HABER ALINAMADI'
Taşdemir'in maruz kaldığı işkenceden kaynaklı durumunun çok kötü olduğunu aileye aktarıldığını ifade eden Yıldırım, ancak ailenin tüm girişimlerine rağmen Taşdemir'in karakolda olduğunu dair bilgiyi doğrultamadığını ifade etti. Yıldırım, o tarihten beridir de Taşdemir'den haber alınamadığını hatırlattı.

Taşdemir ve tüm kaybedilenlerin akıbetini sormaya devam edeceklerine vurgulayan Yıldırım, adalet arayışlarını kesintisiz bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizdi.