20 Eylül 2024 Cuma

25 Kasım'a giderken 25 kadın öyküsü: Özlem Göçer

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar bir kez daha erkek-devlet şiddetine karşı öfkesini dile getirecek. Kadınların en önemli talepleri arasında da erkek şiddetiyle katledilen kadınlar için adalet yer alıyor. 25 Kasım'a giderken, katledilen veya özsavunma uygulayan 25 kadının hikayesi.

Erkeklerin kadın katliamında kullandıkları en bilindik savunma "beni aldatıyordu" oluyor. Ancak "beni aldatıyordu" dedikleri kadınlarla barışmak için tehdit ediyor, barışmayınca da katlediyorlar. 

21 yaşındaki Özlem Göçer de boşanmak istediği kocası Tolga Göçer tarafından tam da bu gerekçeyle katledildi. 

Evlendikten kısa bir süre sonra ayrılmak isteyen Özlem, bir öğlen saatinde Tolga Göçer tarafından sokak ortasında katledildi, 10 bıçak darbesiyle.

Katliamın ardından Tolga Göçer olay yerinden kaçarken, Özlem kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Yakalanan Tolga Göçer, eşinin onu aldattığını iddia etti. Defalarca barışmak istediğini ancak Özlem'in kabul etmediğini söyledi. Kendisini aldattığını düşündüğü birisiyle neden barışmak istemesi dikkat çeken Tolga Göçer, "Nasıl oldu anlamadım ve onu birçok kez bıçakladım" dedi. 

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Tolga Göçer, Tavşanlı Cezaevi'ne konuldu. 

Katledilişinin ardından Özlem'in cansız bedeninde yapılan otopside ölümünden 20 gün önce Tolga Göçer'in tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. 

Tolga Göçer hem tecavüzden hem de cinayetten yargılanıyor. Davayı takip eden kadınlar, sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguluyor.