6 Ekim 2024 Pazar

218 bilim insanından Meltem Kayıran için çağrı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran için 218 bilim insanı çağrı metni yayınladı.

Meltem Kayıran'ın Ankara Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren 218 bilim insanı, Kayıran'ın yasa ile temin edilmiş haklarının yeniden tesis edilmesini talep ettiği 218 bilim imzasının imzasıyla bir çağrı yayımladı.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, "Rektörlüğün kararına temel teşkil eden SBF Yönetim Kurulu kararı, usule aykırı olarak ve ilgili yasa ve içtihat yok sayılarak alınmış olmasının yanı sıra, 1980 askeri darbesinden sonra üniversiteleri felce uğratmanın aracı kılınan güvencesiz, performans esasına dayalı iş rejimine ve keyfi olduklarından sürekli olarak değiştirilen atama yükseltme kriterlerine dayanıyor olması nedeniyle hukuksuzdur" denildi.

'KAYIRAN'LA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'
"Üniversiteden bilimi ve eleştiriyi dışlayarak üniversiteyi geleneksiz ve geleceksiz kılmaya dönük bu tutumu kabul etmiyor, uğratıldığı hukuksuzluk karşısında Doç. Dr. Meltem Kayıran'la dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün 9 Nisan 2021 tarihli kararı ile meslektaşımız Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın 30 yıldır mensubu olduğu Siyasal Bilgiler Fakültesi ile ilişiğinin kesildiğini teessürle öğrendik. Rektörlüğün kararına temel teşkil eden SBF Yönetim Kurulu kararı, usule aykırı olarak ve ilgili yasa ve içtihat yok sayılarak alınmış olmasının yanı sıra, 1980 Askeri Darbesi'nden sonra üniversiteleri felce uğratmanın aracı kılınan güvencesiz, performans esasına dayalı iş rejimine ve keyfi olduklarından sürekli olarak değiştirilen atama yükseltme kriterlerine dayanıyor olması nedeniyle hukuksuzdur. Biz aşağıda imzası olanlar üniversiteden bilimi ve eleştiriyi dışlayarak üniversiteyi geleneksiz ve geleceksiz kılmaya dönük bu tutumu kabul etmiyor, uğratıldığı hukuksuzluk karşısında Doç. Dr. Meltem Kayıran'la dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. Doç. Kayıran'ın yasa ile temin edilmiş haklarının yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz, aksi halde, kendisinin işine son veren karara imza atanları istifaya davet ediyoruz."