18 Eylül 2024 Çarşamba

20 YPG/YPJ savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

Çağın Direnişi'nde yer alan ve hayatını kaybeden 20 YPG/YPJ savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı.
AKP/Saray rejiminin Efrîn'i işgal saldırılarına karşı Çağın Direnişi'nde yer alan ve hayatını kaybeden 20 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı.
 
Hava saldırısı altında gerçekleştirilen cenaze töreninde 20 savaşçı sonsuzluğa uğurlanırken 7 savaşçının cenazeleri olmadığı için isimleri okundu.
 
Efrîn'e gelen canlı kalkanlar adına törende konuşan Velida Boti, "Herşeye rağmen şehitlerimizi asla yalnız bırakmayacağız" dedi. Hava saldırılarına, obüse, tanka, topa rağmen Efrin halkının işgale karşı direneceğini vurgulayan Boti, "52 gündür direnen halkımız canlı kalkan eylemlerini işgale karşı sürdüreceğiz. Biz eylemlerimize devam edeceğiz. İşgalcilerin tankından topundan korkmuyoruz. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.
 
Yaşamını yitiren YPG savaşçısının annesi ise "Biz onlardan korkmuyoruz. Bu direnişimiz onları çılgına çevirmiş. Oğlum halkı için şehit düştü. Bende Cindirêsê, Raco tepelerine direnerek ulaşacağım. Efrîn'i terketmeyeceğiz. Çocuklarımızın izinde direneceğiz" dedi.
 
Yaşamını yitiren savaşçılar "Şehit namirin", "Biji berxwedana Efrin'e" sloganları ve zılgıtlarla sonsuzluğa uğurlandılar.