4 Ekim 2024 Cuma

173 gazeteciden Boğaziçi açıklaması: Çağın tanıklığını yapacağız

173 gazeteci, Boğaziçi direnişiyle dayanışmak için "Boğaziçililer yalnız değildir" imza metni yayımladı. Gazeteciler, "Çağın tanıklığını biz yapacağız, hakemliğini ise tarih" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir ayı aşkın süren direniş ve yaşanan polis şiddetine karşı 173 gazetecinin imzasıyla "Boğaziçililer yalnız değildir!" başlıklı bir metin yayımlandı.

173 gazetecinin ilk imzacı olduğu metin, internet üzerinden de gazetecilerin imzasına açıldı. İmza metni, 14 Şubat Pazar günü saat 23.59'da imzaya kapatılacak.

'ÖĞRENCİLERLE ARAMIZA KURULAN BARİKATA İTİRAZIMIZ VAR'
Gazetecilerin yayımladığı, "Boğaziçililer yalnız değildir" imza metni şu şekilde: "Boğaziçi Üniversitesi'nde bir ayı aşkın süredir, antidemokratik yöntemlerle yapıldığını düşündükleri rektör atamasını protesto eden öğrencilerle basın mensupları arasında kurulan barikata itirazımız var.

'LGBTİ+'LARA YÖNELİK AYRIŞTIRMAYI KABUL ETMİYORUZ'
Boğaziçililerin 'Aşağı Bakmayacağız' diyerek sürdürdükleri bu eylemin, anayasal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz. LGBTİ+ öğrencilere karşı kimlikleri ve yaşam hakkını hedef alan nefret söylemini, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı bunların sonucunda LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü'nün kapatılmasını kabul etmiyoruz.

Yaşananları objektif bir şekilde aktarmakla yükümlü olan ve bir kamu görevi icra eden biz gazeteciler, demokratik haklarını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve onlara destek veren akademisyenlerin kriminalize edilmesi çabasını reddediyoruz.

'MESLEKTAŞLARIMIZI HEDEF ALAN POLİS ŞİDDETİNE KARŞIYIZ'
Sansür, baskı ve tehditlerle halkın haber alma hakkının önüne çıkartılan her türlü engellemelere itiraz ettiğimiz gibi, görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımızı hedef alan polis şiddetine de karşıyız. Gazeteciler taraf değil tanıktır, işini yapan meslektaşlarımıza yönelik engelleme, yaralamaya varan ağır şiddet ve gözaltıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz. 

'ÇAĞIN TANIKLIĞINIZ BİZ HAKEMLİĞİNİ TARİH YAPACAK'
Çağın tanıklığını biz yapacağız, hakemliğini ise tarih. Güçle, hakikati bükmeye çalışanların karşısında her zaman hakikatin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Başımızı eğmiyoruz, gazeteciliğin suç olmadığını biliyoruz."