19 Eylül 2024 Perşembe

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos 1999 depreminin 25'inci yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler depremden etkilenen merkezlerde anıldı.

Kocaeli'de 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük merkezli 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçti. 45 saniye içerisinde Marmara Bölgesi'nin tamamında yıkıma ve resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişinin ölümü ile 43 bin 953 kişinin yaralanmasına neden olan depremde yaşamını yitirenler depremin 25'inci yıldönümünde anıldı.

GÖLCÜKTE ANMA
Deprem anıtının da bulunduğu Gölcük ilçesi Kavaklı sahilinde düzenlenen törene çok sayıda depremzede katıldı. Anmada depremde yaşamını yitirilenler anılarak dualar okundu, karanfiller bırakıldı.

AVCILAR'DA SAAT 03.02'DE ANMA
17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle depremin yaşandığı saat 03.02'de anma etkinliği düzenlendi. Belediye Havuz Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ile birlikte Marmara Caddesi'nde bulunan, depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı Deprem Anıtı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşu yapıldı.

Konuşmaların ardından, Deprem Anıtı'na kırmızı karanfiller bırakıldı.

YALOVA'DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ
17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde hayatını kaybedenler için Yalova'da anma programı düzenlendi.

Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık sahildeki Deprem Anıtı'na kadar "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Anma, saygı duruşu ve konuşmalarla devam etti.

SAKARYA'DA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Sakarya ve Kocaeli'de de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı.