22 Eylül 2024 Pazar

101. Adalet Nöbeti Köln'de gerçekleşti

Dayanışmanın Sesi Derneği'nin Köln'de düzenlediği 101'inci Adalet Nöbeti'nde TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışmanın Sesi Derneği 101. Adalet Nöbeti'ni düzenledi. Eylemde, İran'da tutsak edilen hak savunucuları Maryam Akbari, Mohammed Nourizad, Nahid Taghavi ve Toomaj Salehi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçmiş dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Türkiye'de tutsak Alman vatandaşları Patrick Kraicker ve Erdener Demirel'in resimleri taşındı.

Merkezi tren istasyonunun önünde düzenlenen mitingde dernek adına Said Boluri söz aldı. Boluri, "22 Ekim tarihinde düzenlediğimiz Konferansa Türkiye'den TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'yı davet ettik. Almanya'da milletvekilleri, insan hakları için mücadelede eden kurumlar ile görüşmeler yaptı ve Türkiye'ye dönüşünde tutuklandı. Alman hükümeti başta olmak üzere AB kurumların Şebnem hocaya sahip çıkmalı ve serbest bırakılması için çaba göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Almanya Demokratik Doktorlar Derneği (VDÄA) adına konuşan Felix Ahls ise, "Biz Şebnem hocayı uluslararası konferanslardan tanıyoruz, tıbbi alanda yürüttüğü mücadele hepimiz için örnektir. Şebnem hocaya sahip çıkacağız" dedi.

İki yıldır İran'daki Evin Hapishanesinde tutsak olan Alman vatandaşı Nahid Taghavi'nin kızı Mariam Claren ise, İran'da gerçekleşen ayaklanmaya dikkat çekerek, "48 günde 250'yi aşkın muhalif öldürüldü ve 10 bini aşkın insan tutuklandı. Son olarak ünlü müzisyen Toomaj Salehi de tutuklandı" ifadelerini kullandı.