19 Eylül 2024 Perşembe

1 Mayıs'ta ESP ve SKM saflarında Maltepe Meydanı'na

ESP ve SKM üyeleri Kadıköy'de ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıttı, halkı 1 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'na davet etti.
1 Mayıs'a sayılı günler kaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
KADIKÖY'DE BİLDİRİ DAĞITIMI
 
Kadıköy'de bildiri dağıtan ESP ve SKM'liler, Kadıköylülere 1 Mayıs'ta ESP saflarında Maltepe Meydanı'ndaki mitinge katılmaya davet etti.
 
Halkın ilgi gösterdiği bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda, "Kiramızı ödemekte zorlanan, bir kartın borcunu diğeriyle kapatan ama grev yapması bile yasak olan işçileriz. Memleketi bir avuç zengin değil, işçiler yönetsin diye 1 Mayıs'ta Maltepe'deyiz" denildi.
 
Polisin devamlı kimlik sorduğu, işsiz, mesleksiz ve yoksul gençlere seslenilen konuşmada, "Gelecek artık biraz da bizim olsun diyenler 1 Mayıs'ta Maltepe'deyiz" diye kaydetti.
 
Otobüslerde, sokaklarda, her yerde tacize ve şiddete uğrayan, ancak işte de evde de emeği görülmeyen kadınların 1 Mayıs'ta SKM saflarında 1 Mayıs'a çağrıldığı konuşmada, "Varlığı inkar edilen, dili yasaklanan, topraklarında sürülen, ucuz işgücü olarak çalıştırılan halklarız. Halkların eşitliği için 1 Mayıs'ta Maltepe'deyiz" diye çağrı yaptı.
 
İSTANBUL'UN HER NOKTASINA PANKART ASILDI
 
ESP ve SKM üyeleri İstanbul'un çok sayıda noktasına "Faşizme ve sömürüye karşı 1 Mayıs'a" yazılı pankart astı.
 
Kadıköy, Sultanbeyli Başaran Mahallesi, Maltepe Gülsuyu Mahallesi ile Maltepe Huzurevi üst geçidine pankart asan ESP ve SKM üyeleri, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesinde SKM Postası asıldı.
 
Küçükçekmece'ye bağlı İkitelli semtinde ESP üyeleri "Faşizme ve sömürüye karşı 1 Mayıs'a" yazılı afişleri astı.