4 Ekim 2024 Cuma

1 Mayıs Mahallesi halkı: Gökhan Güneş nerede?

1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş için yaptığı eylemde "Gökhan Güneş nerede?" diye sordu.

1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, İstanbul Başakşehir'de 20 Ocak günü kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş'e için eylem yaptı.

"Gökhan Güneş nerede?" pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemde yapılan açıklamada, Gökhan Güneş'in sosyalist kimliği ve politik faaliyetleri nedeniyle sayısız kez polis tarafından gözaltına alındığı, kendisine ajanlaştırma dayatıldığı ve tehdit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz. Devlette bizim mücadele geleneğimizi ve azmimizi biliyor. İşçi sınfı ve ezilenleri faşizmin azgın saldırılarına karşı devrimci ve sosyalistlerin saflarında birleşmeye, her alanda mücadele etmeye, Gökhan'ı bulmak için seferber olmaya çağırıyoruz. Kaybetme politikasını püskürtelim. Gökhan'ı kaçıranlardan hesap soralım. Bir kez daha söylüyoruz; Kaybedenler kaybedecek" diye kaydedildi.