5 Ekim 2024 Cumartesi

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan çağrı: Rant projesine karşı itiraz dilekçelerimizi verelim

Kanal İstanbul Projesi'ne karşı yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne yarın itiraz dilekçeleri teslim edilecek. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, rant kanalına karşı tüm kamuoyuna dayanışma ve mücadele etme çağrısı yaptı. 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısıyla, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı yazılan itiraz dilekçeleri Ataşehir'de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne teslim edilecek. 

Tüm itirazlara rağmen iktidar rant ve sermaye odaklı politikaları nedeniyle Kanal İstanbul Projesi'nden vazgeçmiyor buna rağmen halkın direnişi de sürüyor. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısıyla, 14 Nisan Çarşamba günü itiraz dilekçeleri teslim edilecek. 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun eylem çağrısı şu şekilde: "Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu olarak 22 ve 26 Nisan'da askıdan inerek, su havzasını, tarım alanlarını, ormanları, köyleri yok eden imar planlarına itirazımızı ÇŞB İstanbul İl Müdürlüğü Ataşehir'e 14 Nisan Çarşamba 14.00'te teslim ediyoruz. 

Gün, temeli yazın atılacağı ifade edilen rant kanalına karşı olduğumuzu ifade etme, yeniden gücümüzü gösterme, bir araya gelme günüdür. Tüm yurttaşlara çağrımızdır."