Eğitime ayrılması gereken bütçenin savaşa, ranta ver betona aktarıldığına dikkat çeken Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül, bütçenin adil dağıtılması gerektiği çağrısı yaptı. 

" />
    5 Ekim 2024 Cumartesi

Sümbül: Savaşa değil eğitime bütçe

Eğitime ayrılması gereken bütçenin savaşa, ranta ver betona aktarıldığına dikkat çeken Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül, bütçenin adil dağıtılması gerektiği çağrısı yaptı. 

Pandemi sürecinde eğitime ayrılan bütçenin yetersiz oluşuna yönelik tepkiler sürüyor. Bir tepkide Mersin Eğitim-Sen Şube başkanı Mahmut Sümbül'den geldi.  Eğitim bütçesinin savaş bütçesine gittiğine dikkat çeken Sümbül, Bütçenin savaşa değil eğitime harcanması yönünde çağrı yaptı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mehmet Sümbül, eğitim bütçesinin savaş bütçesine aktarıldığını söyledi. Türkiye genelinde pandemi sürecinde yüz yüze eğitimin doğru ilerletilmediğine dikkat çeken Sümbül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesiyle büyük bir para harcayarak okullarda oluşturduğu alt yapının çöktüğünü belirtti.

'İNTERNET ALT YAPISI OLMADIĞINDAN DOLAYI ÇOĞU ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİM GÖREMEDİ'
Sümbül, Eğitimde pandemiyle birlikte fırsat eşitsizliğinin daha görünür hale geldiğini aktardı ve ekledi:  "Uzaktan eğitimle birlikte hem anadilden kaynaklı uzaktan eğitim alamayanlar hem de ekonomik sorunlardan dolayı tablet, akıllı telefon, bilgisayar alamayanlar ve internet alt yapısı olmadığından bir kesim uzaktan eğitimi eşitsizliklerle gördü ya da göremedi."

Pandeminin başından beri sürecin birlikte yürütülmesini söylediklerini ifade eden Sümbül, "Bu süreçte bütçenin sağlık ile eğitime ayrılan bütçenin artırılmasının çok önemli olduğunu söyledik. Ama Milli Eğitim Bakanlığı gözünü, kulağını kapattı" ifadelerini kullandı.

'OKULLARDA HAVALANDIRMA KOŞULLARI SAĞLANSIN'
Soğuk havalarda vaka sayılarının artma riski olduğunu hatırlatan Sümbül, okulların havalandırma koşuluna uygun olmadığını ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde çağrı yaptı.

'PERSONEL SAYISI YETERSİZ'
Okullarda yeterli personelin olmadığını belirten Sümbül, hijyen sorunu yaşandığını söyledi. Sümbül şu ifadeleri kullandı: "Yardımcı hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızın sayısı az olduğundan kaynaklı ağır iş yüküyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu politikanın da değişmesi gerekiyor ve kısa vadede bu sorun giderilmesi gerekiyor."

'SAVAŞA, RANTA DEĞİL EĞİTİME BÜTÇE'
İktidarın Merkezi Yönetim Bütçesini eğitime değil savaşa, ranta, Diyanete ve betona ayırmasını eleştiren Sümbül, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin yetersizleştiğini ve eğitimde problemlerin devam edeceğini aktardı. Türkiye'de artan zamlarla birlikte maaşların azaldığını söyleyen Sümbül, Eğitim emekçilerinin zor şartlarda çalıştığını ifade etti. Bütçenin adil dağıtılması için çağrı yaptı.