5 Ekim 2024 Cumartesi

Sosyalist yurtseverler Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu

Urfa Adliyesi önünde 32 gündür adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden ESP, SKM ve SGDF'liler, ailenin sürdürdüğü adalet mücadelesinin kendilerinin de mücadelesi olduğunu söyledi.

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında eşi Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden anne Emine Şenyaşar ve saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattıkları eyleme destek ziyaretleri sürüyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

TAŞKIRAN: ADALET TALEPLERİ TALEBİMİZDİR
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Sorumlular, katliamın bir parçası olanlar yargılanmıyor. Şenyaşar ailesi cezalandırılıyor. Bir oğullarına 37 yıl hapis cezası verildi. Şenyaşar ailesi zulme karşı adalet nöbeti başlattı. Onların yanındayız ve adalet talepleri bizim de adalet talebimizdir" dedi.

AKTAŞ: MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ
SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ise yaşanan olayın faillerinin dışarıda rahatça dolaştığını ifade etti. Aktaş, "Saraylarda adaleti bulamayacağımızı biliyoruz. Adaleti sokakta arıyoruz. Adalet mücadelelerini birleştirerek sokakta mücadelemizle adaleti kazanacağız. Burada olmaya devam edeceğiz. Herkesi bu mücadeleyi birleştirmeye, büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

UCİ: MUTLAKA BİZ KAZANACAĞIZ
SGDF üyesi Helin Yağmur Uci, Şenyaşar ailesi için "Adalet" demenin herkes için adalet demek olduğunu belirtti. Uci, "Çeteci, işgalci, sömürgeci gruplara burada asla izin vermeyeceğiz. Mutlaka biz kazanacağız" şeklinde konuştu. 
 
EMİNE ŞENYAŞAR: VAZGEÇMEYECEĞİM
Emine Şenyaşar, "Her gün gelip bizi buradan kaldırmak istiyorlar. Ama ben mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Bu nasıl bir devlet? Kimse bizim günahımızı almasın. Hastane kayıtlarını ortaya çıkarmayanların öbür dünyada da karşılarında olacağım. Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğim" dedi.

FERİT ŞENYAŞAR DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPTI
Ferit Şenyaşar ise olayın failleri yargılanmayana kadar adalet nöbetlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Şenyaşar, "Dayanışma için vicdanlı bütün insanlara sesleniyoruz, mücadelemize destek vermeye bekliyoruz" dedi.