5 Ekim 2024 Cumartesi

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsaklara saldırı

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde gardiyanlar tutsaklara saldırdı. Darp edilen Mehmet Ali Çevik'in, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde koğuşları basan gardiyanların, tutsaklara saldırdığı bildirildi. Gardiyanların saldırısında 16 tutsağın darp edildiği öğrenildi. Darp edilen tutsaklardan Mehmet Ali Çevik'in Şırnak Devlet Hastanesi'nde kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı kaydedildi. Saldırıya maruz kalan diğer tutsakların kol ve bacaklarında kırıkların olduğunu belirtilen tutsak yakınları, saldırının cezaevi müdürünün gözetiminde gerçekleştirildiğini ifade etti. 

MESCİDE AYAKKABIYLA GİRİYORLAR
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; saldırıya dair bilgi veren aileler, tutukluların gardiyanların mescide ayakkabılarla girmesine tepki göstermesi üzerine saldırıya maruz kaldıklarını aktardı.

Saldırıya uğrayan tutsaklardan Mahsun Durak, yaşananları ailesine anlattı. Tutuklu eşiyle görüşen Zeynep Durak, saldırıların Cuma (22 Ekim) gününden bu yana sürdüğünü belirtti. Zeynep Durak, eşinin vücudunda morluklar ve burnunda çiziklerin olduğunu belirterek, saldırılara karşı kamuoyuna duyarlılık, insan hakları ve hukuk örgütlerine de hapishanede incelemelerde bulunması çağrısında bulundu.

Mahsun Durak ile hapishanede görüşen babası Mehmet Durak, tutsakların sürekli tehditlere maruz kaldığını söyledi. Baba Durak, şunları anlattı: "2 gün önce koğuşları gardiyanlar tarafından basılmış ve 3 siyasi koğuşun birleştirilmesi istenmiş. Ama tutuklular bunu kabul etmemiş. Sonra gardiyanlar koğuşlara giderek, tutukluların yüzünü duvara döndürerek, 'sizi adam edeceğiz' tehdidinde bulunmuş. Bütün koğuşlarda bu uygulamalar mevcut. Birçok tutuklu darp edilmiş. Diğer koğuşlarda farklı muamelelerde de bulunmuşlar. Oğlumun birçok arkadaşı da feci şekilde darp edilmiş. Birçok tutuklunun koğuşlarını değiştirmişler."

Durak, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Şırnak Barosu'nun hapishanede incelemelerde bulunmasını istedi.