27 Eylül 2024 Cuma

Şerife Muhammedi'den madenciler için başsağlığı mesajı

İran'da idam cezasına çarptırılan sendikacı Şerife Muhammedi, maden katliamında yaşamını yitiren 52 işçi için başsağlığı mesajı gönderdi.

İran'ın Güney Horasan kentine bağlı Tabas ilçesinde 21 Eylül'de bir kömür madeninde meydana gelen metan gazı patlamasında 52 madenci katledildi, 17 madenci yaralandı. Madende mahsur kalan 18 madenci için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Raşt Lakan Kadın Hapishanesi'nde bulunan ve hakkında idam kararı verilen sendikacı Şerife Muhammedi, yaşanan maden katliamına ilişkin bir mektup kaleme alarak, madencilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Muhammedi, mektupta şu ifadeleri kullandı: "Biliyorum ki bu günler geçecek ve hayat şarkısını yeniden birlikte söyleyeceğiz. Tabas'ta 52 madencinin ölüm haberi beni sarstı. Maden işçileri, kendilerinin ve ailelerinin geçimini sağlayacak küçük bir ücret alabilmek, bir lokma ekmek için en zor işleri, en kötü ve en güvensiz koşullarda yapmaya hazırlar. Babalarının işten dönmesini bekleyen çocukların gözlerini hayal ediyorum. Ne yazık ki eğitimin ilk gününde kadınların ve çocuklarının dudaklarındaki gülümseme ve mutluluk kurudu! Parmaklıklar ardında bu sevdiklerimizin ailelerine, zor yaşam ve geçim koşullarının altında ezilen sınıf arkadaşlarıma başsağlığı diliyorum!"

MUHAMMEDİ'DEN OĞLUNA MESAJ
Muhammedi mektubunda okula başlayan oğluna da seslendi: "Sen de bu sene eğitime başladın. Yanında olmak ve sana en güzel kıyafetleri alıp okula göndermek isterdim. Ancak benim için gerçek mutluluk, hiçbir çocuğun yoksulluk nedeniyle mutluluktan, eğitimden ve yaşam hakkından mahrum bırakılmadığı, hiçbir ebeveynin, bir iş gününün ardından çocuğunun veya eşinin işyerinden sağ çıkıp çıkmayacağı konusunda endişe duymadığı gündür. Ve ben o günü bekliyorum!"