5 Ekim 2024 Cumartesi

SAMÇEP'den AKP milletvekili Köktaş'a yanıt: Beyanları tamamen gerçek dışı

AKP Samsun Milletvekili Köktaş'ın, Çarşamba ovasına yapılmak istenen BES'in savunnduğu açıklamasına tepki gösteren SAMÇEP, her türlü demokratik ve hukuki mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Samsun Çevre Platformu, Çarşamba ovasında günde 630 ton yakıt yakıp, 38 ton kül çıkardan, bin 500 ton yeraltı  suyu kullanan biyokütlesel enerjiyi savunan AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a tepki gösterdi. 

Köktaş'ın 1 Nisan 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaptığını ve yalan beyanlarda bulunduğunu kaydeden SAMÇEP, "Biyokütle santralından yeraltına döşenen bir boruyla şu anda Fuat Köktaş'a ait olduğu söylenen bir noktadan Abdal deresine yoğun şekilde atık su boşaltılması söz konusudur" dedi. 

'KÖKTAŞ ÖNCE KENDİ BAHÇESİNİN ÖNÜNDEN ATIK SU BOŞALTIMINI ÖNLESİN'
OKE firmasının hazırlattığı proje tanıtım dosyasının 72. sayfasında "faaliyet kapsamında Abdal deresi ve kollarına herhangi bir müdahalede (katı-sıvı atık deşarj vb) bulunmayacaktır; 93. sayfasında "söz konusu kazan blöf suları, soğutma suları ve demineralizasyon ünitesinden kaynaklı atık sular 31 Aralık 2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Su Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında deşarj standartları sağlanarak mevcut drenaj kanallarına deşarj edilecektir" denildiği hatırlatılan açıklamada, Köktaş'ın önce kendi bahçesinin önünden Abdal deresine atık su boşaltmasını önlemesi istendi. 

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
SAMSEP'in açıklaması şöyle devam etti: "Milletvekili olmakla milletin vekili olmak aynı şey değildir. Kimyanın 'k'sini bilmeyenlerin, 'çocukluğum orada geçti' beyanı sadece laf ebeliğidir. Vandallık yapanlar; yasaları, Anayasa'yı ihlal edenle ve çevreyi kirletenlerdir. Biyokütle güzellemesi ile Çarşamba ovasının kuraklaşmasına, toprağımızın, havamızın ve suyumuzun zehirlenmesine seyirci kalmayacağız. Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali Ovamızdan defolup gidene kadar demokratik ve yasal her türlü hakkımızı kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz."