5 Ekim 2024 Cumartesi

Sağlık alanının torpilden arındırılması uyarısı

OHAL KHK'larıyla ihraç edilen sağlık emekçileri işlerine iade edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydeden SES, sağlık alanının torpilden ve siyasi parti referansından arındırılması uyarısı yapıldı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), OHAL KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin yanında olduklarını kaydetti. Darbe girişiminin ardından KHK ile yönetilen bir rejime geçildiği hatırlatılan açıklamada, 10 binden fazla sağlık emekçisinin ihraç edildiğini ve savunma haklarının engellendiğinin altı çizildi. 

136 kamu emekçisinin OHAL Komisyonuna başvurusunun ret edildiğinin vurgulandığı açıklamada, "449 üyemiz hala başvuru sonucunu beklemekte olup Komisyonun kuruluşunun üzerinden geçen 4,5 yılın ardından üyelerimizin başvurularının ancak yüzde 42,5'inin sonuçlandığını belirtmek isteriz" ifadeleri yer aldı. 

Sağlık alanının torpilden ve siyasi partiler referanslarından arındırılması uyarısı yapılan açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin suçsuzluklarının ispatlandığı dile getirildi. Açıklamada, "Ulusal ve uluslararası mahkemelerin ve hukuksal mücadelenin önünü kapatmak için OHAL inceleme komisyonu kurulmuştur. Üstelik Ali Babacan da Başkanlık Sistemi öncesinde de kararların yalnızca Erdoğan tarafından alındığını belirterek ‘Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu'nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Sayın Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanıyordu. Yine tek imzayla alınıyordu aslında bu kararlar' diyerek KHK listelerinin nasıl oluşturulduğunu itiraf etmiştir."

İktidarın kendisine muhalif olanlara yönelik düşmanlığına dikkat çekilen açıklamada, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçileri iade edilene kadar mücadelenin süreceğinin altı çizildi.