5 Ekim 2024 Cumartesi

Putin ve Erdoğan'dan NGS savunması: Türkiye'nin ekonomisi büyüyecek

Tüm itirazlara rağmen Mersin Akkuyu Nükleer Santralin 3. reaktörünün temel atma töreni gerçekleşti. Video konferans ile törene katılan AKP'li Erdoğan, pandemiye rağmen ekonominini büyüdüğünü iddia ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin de santralin Türkiye'nin enerji güvenliğine ciddi katkılar sağlayacağı sözleriyle savundu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferans yöntemiyle katıldığı, Mersin Akkuyu Nükleer Santralin 3. reaktörünün temel atma töreni tüm itirazlara rağmen gerçekleşti.

PUTİN: TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK
Açılışta konuşan Putin nükleer santrali "Akkuyu NGS projesinin gerçekleştirilmesi Türkiye'nin enerji güvenliğine ciddi katkılar sağlayacak, ekonomisini daha da güçlendirecek" ifadeleriyle savunurken “Akkuyu NGS projesinde en sıkı güvenlik tedbirlerine uyulmaktadır", "projenin çevre dostu olması için elimizden geleni yapıyoruz” iddialarında bulundu.

ERDOĞAN'DAN 'SALGINA RAĞMEN EKONOMİMİZ BÜYÜYOR' İDDİASI
Erdoğan da "haklı gurur" yaşadıklarını söyleyerek "Temelini 3 yıl önce Sayın Putin'le birlikte attığımız Akkuyu'nun 3. reaktörün temelini atıyoruz. Bu hamlemizle enerjide ülkemizin yarınlarını garanti almayı hedefliyoruz. Salgına rağmen ekonomimiz büyümeyi sürdürüyor. Geçen sene dünyada bir çok ülke ciddi daralmalar yaşarken biz yüzde 1.8 büyüdük" diye konuştu.

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "İnşallah seneye de dördüncü ve son reaktörün temelini birlikte atarız" dedi.