5 Ekim 2024 Cumartesi

Polis 'İstanbul Sözleşmesi bizim' yazılı pankart için parti binası bastı

Sol Parti Artvin İl Örgütü, parti binasına "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı pankart bahane edilerek polis tarafından basıldı. İl Başkanı Sercan Dede şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

Sol Parti Artvin İl binası polis tarafından basıldı. Polisin baskına parti binasına asılan "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı pankartı bahane ettiği öğrenildi. Parti yöneticileri binada olmadan çilingir çağırarak Sol Parti Artvin il binasına giren polis, İl Başkanı Sercan Dede ve dört parti yöneticisini de şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

Sol Parti, Artvin'de ilk olarak Hopa İlçe Örgütü'ne İstanbul Sözleşmesi ile ilgili pankart asmış, polis pankartı gece yarısı kaldırmıştı. Borçka İlçe Örgütü ve Artvin İl Örgütü'nde de aynı pankartlar asılmış, partinin yöneticileri gözaltına alınıp ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Artvin il binalarının basılmasına ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Sol Parti Genel Merkezi, "Şeriatçı azgın azınlığın talebiyle kadınların haklarını ve laikliği tümden yok etmeye çalışan iktidara karşı Sol Parti, sesini her yerde ve her koşulda yükseltmeye devam edecek. Polis, Artvin İl Başkanımız Sercan Dede ve 4 il yöneticimizi gözaltına aldı. Parti binamız baskın yaparak, pankartı almak isteyenler bilsin ki, o pankartı Artvin'de ve ülkenin her sokağında görmeye devam edeceksiniz" dedi.

Sol parti, İzmir, Trabzon, Antalya, Ankara olmak üzere pek kentte parti binalarına İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin pankartlar astı.