5 Ekim 2024 Cumartesi

'Parayla adalet satın alanlara davamız örnek olsun'

Büyük Coşkunlar Havayi Fişek fabrikasında 7 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin devam eden davanın 5. duruşması görülecek. Duruşma öncesi açıklama yapan aileler, parayı insan hayatının önüne koyan sisteme bir kurban daha vermek istemediklerinin altını çizdi. 

Sakarya'daki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında 7 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlamaya ilişkin davanın 5. duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Duruşma öncesi patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik, Sabahattin Tepeçınar, Halis Yılmaz, Muhammet Seyfi Çanakçı, Erhan Ateş, Muhammet Aygün ve Ramazan Kor'un yakınları, "Hendek için adalet" yazılı pankartla açıklama yaptı. 

'PARAYI İNSAN HAYATINI KOYAN SİSTEME BİR KURBAN DAHA VERMEK İSTEMİYORUZ'
Patlamada babası Halis Yılmaz'ı kaybeden Merve Nur Yılmaz, "Emin olduğum tek şey buradaki 7 kişiyi denetimsizlik ve cezasızlık öldürdü. Denetimsizlik başka canlar olmasın, cezasızlık yeni katliamlara davetiye çıkarmasın diye hendek için adalet istiyoruz. Parayı insan hayatı önüne koyan bu sisteme bir insan daha kurban vermemek için adalet istiyoruz" dedi. 

'PARASIYLA ADALET  SATIN ALANLARA DAVAMIZ ÖRNEK OLSUN'
Hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar'ın ablası Hatun Tepeçınar da şu ifadeleri kullandı: "Biz gerçek adaletin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Parasıyla adalet satın alanlara bizim davamızın örnek olmasını istiyoruz."