5 Ekim 2024 Cumartesi

Osman Kavala duruşmalara katılmayacak

Gezi ayaklanması gerekçesiyle 4 yıldır tutuklu olan Osman Kavala, Erdoğan'ın kendisi hakkında sarf ettiği "Soros arttığı" sözlerinin yargılamaya etkileme amacı taşıdığına dikkat çekti. Kavala, bundan sonra duruşmalara katılmayacağını söyledi.

Gezi davasından tutuklu Osman Kavala, Tayip Erdoğan'ın dün Afrika ziyareti dönüşü kendisiyle ilgili sarf ettiği "Soros artığı" sözlerine yanıt verdi.

Kavala'nın tutuklu bulunduğu Silivri 9 No'lu Hapishanesi'nden yaptığı açıklama Osmankavala.org üzerinden yayınlandı. Kavala, Açık Toplum Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi olduğu sırada George Soros'un Vakfı ziyaret ettiğini, Soros'u temsil eder nitelikte bir yetki ve statüsü olmadığını belirtti.

ERDOĞAN-SOROS GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI
Erdoğan ile George Soros kendisinin gerçekleştirdiği görüşme öncesinde tanıştığını, Soros'un en son Kasım 2015'te Türkiye'ye yaptığı ziyaret sonrasına kadar, AKP'liler ve Erdoğan'ın danışmanları görüştüğü bilgisini paylaşan Kavala, Soros'un AKP ile diyaloğunun sonrasında da devam ettiğini belirtti.

KAVALA DURUŞMALARA KATILMAYACAK
Erdoğan'ın açıklamasının yargılamayı etkileme amacı taşıdığını belirten Kavala, ortada hiçbir delil olmamasına rağmen 4 yıldır tutuklu olduğunu hatırlattı. Yargılamanın adil bir şekilde devam etmesinin imkanı kalmadığına işaret eden Kavala, bundan sonra duruşmalara katılmayacağını açıkladı.