2 Ekim 2024 Çarşamba

Ölümsüzleşen FHKC liderleri son yolculuğuna uğurlandı

İsrail'in Beyrut'taki suikast saldırısında ölümsüzleşen FHKC liderleri Ebu Gazi, Ebu Ziyad ve FHKC savaşçısı Abdul Rahman Abdul Aal, Nahr el-Bared kampında son yolculuğuna uğurlandı.

Siyonist İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği suikast saldırısında ölümsüzleşen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Askeri Güvenlik Departmanı Başkanı Muhammed Abdel Aal (Ebu Gazi), FHKC'nin Lübnan'daki askeri lideri Emad Odeh (Ebu Ziyad) ve FHKC savaşçısı Abdul Rahman Abdul Aal, Lübnan'ın kuzeyindeki Nahr el-Bared mülteci kampında son yolculuğuna uğurlandı.

FHKC'den yapılan açıklamada, Beyrut'taki el-Maqasid Hastanesinden teslim alınan cenazelerin ilk olarak Beddawi mülteci kampına getirildiği ve burada FHKC'nin Lübnan'daki liderliği, kadroları, yoldaşları, Filistinli direniş örgütleri, Lübnan ulusal partileri ve Lübnan ve Filistinli geniş halk kitleleri tarafından karşılandığı dile getirildi.

Cenazeler, şehitlerin fotoğraflarının, Filistin bayraklarının, FHKC ve direniş örgütlerinin bayraklarının ve çiçeklerin taşındığı bir yürüyüşle, kampın sokaklarında gezdirildi. Bir merasim kıtası, şehitleri selamlamak için 21 el silah atışı gerçekleştirdi.

Ardından cenazeler Nahr el-Bared mülteci kampına getirildi ve burada FHKC'nin kamptaki liderliği, yoldaşları, şehitlerin aileleri, direniş örgütleri ve geniş bir kitle tarafından teslim alındı.

Yürüyüşle kamp sokaklarında gezdirilen cenazeler, Filistin Stadyumuna getirilerek burada tören düzenlendi ve dualar okundu. Ardından cenazeler Halid bin el-Walid Mezarlığına defnedildi.