5 Ekim 2024 Cumartesi

ÖHD'den Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti

ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker ve yönetim kurulu üyeleri, Urfa Adliyesi önünde "adalet" nöbetinde olan Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkez yöneticileri, Urfa Adliyesi önünde 35 gündür "adalet" nöbetinde olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti.

ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker, dernek yöneticileri ve Urfa şube üyelerinden oluşan heyet, aileyle bir araya geldi.

Emine Şenyaşar, gizlilik kararı olan ve hala soruşturma aşamasında olan hastanede yaşananlara ilişkin iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi. "İbrahim Halil Yıldız'ı hala neden koruyorsunuz" diye soran Şenyaşar, "Bundan nasıl vekil olur?" diye sordu. Cinayetlerin gözleri önünde işlendiğini hatırlatan Şenyaşar şunları söyledi: "Bu katliamı yapanları neden kolluyorlar? Adalet için Ankara'ya kadar gittik. Ama adalet yok. Bu hükümet bize zulüm etmekten başka bir şey yapmıyor. Oğluma ceza verdiler. Peki benim ailemi katledenler nerde? Evimizde duramıyoruz. Ailemi katledenler ortada neden yakalamıyorsunuz?"

Bünyamin Şeker ise dosyanın takipçisi olacaklarını belirtti.