2 Ekim 2024 Çarşamba

Netanyahu: İran bunun bedelini ödeyecek

İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırılarına ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, "İran, bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Biden ise, "ABD, İsrail'i tam olarak desteklemektedir" dedi.

İran'ın gerçekleştirdiği balistik füze saldırılarına ilişkin açıklama yapan siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın füze saldırısının başarısız olduğunu ve hava savunma sistemi sayesinde püskürtüldüğünü iddia etti.

İsrail'in savunmasına verdiği destekten ötürü Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) teşekkür eden Netanyahu, "İran, bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek. İran rejimi, kendimizi savunma ve düşmanlarımıza misilleme yapma konusundaki kararlılığımızı anlamıyor" dedi.

Netanyahu, "İsrail ilerliyor ve şer ekseni geri çekiliyor. Bu eğilimin devam etmesi ve savaştaki tüm hedeflerimize ulaşmak için gereken her şeyi yapacağız. Önceliğimiz tüm rehinelerin geri dönüşü ve var oluşumuzun ve geleceğimizin garanti altına alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Yafa'da gerçekleşen silahlı eylemin arkasında da İran'ın olduğunu savunan Netanyahu, "Dünyanın aydınlık güçleri birleşmeli ve bölgemizde terör ve kötülüğün kaynağı olan karanlık Ayetullah rejimine karşı birlikte hareket etmelidir. İsrail'in yanında olmalılar" ifadelerini kullandı.

BIDEN: ABD, İSRAİL'İ TAM OLARAK DESTEKLEMEKTEDİR
ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarının ABD'nin de aktif desteğiyle "etkisiz" kılındığını belirterek, "Şüphesiz ki ABD, İsrail'i tam olarak desteklemektedir" dedi.

ABD ordusuna İsrail'in savunmasına aktif destek sağlaması konusunda talimat verdiğini dile getiren Biden, bu desteklerinin süreceğini ifade etti.

Ulusal güvenlik ekibinin İsrailli yetkililerle sürekli irtibat halinde olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile henüz görüşmediğini ancak görüşeceğini söyledi.

AUSTIN VE GALLANT TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant, yaptıkları telefon görüşmesinde İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını değerlendirdi. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, görüşmede Austin ABD'nin, İran karşısında İsrail'e desteğini yineledi.

İran'ın saldırılarına karşı "koordine şekilde savunma" yapılması konusunda memnuniyetini ifade eden Austin, ayrıca Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

STARMER: İSRAİL'İN YANINDAYIZ
Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, televizyonda yaptığı açıklamada İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını değerlendirdi ve "Bu saldırı kabul edilemez. İsrail'in yanındayız ve ülkenin bu saldırıya karşı kendini savunma hakkını tanıyoruz. Ortadoğu'yu uzun süredir tehdit eden İran'ın, Hizbullah gibi vekil güçleriyle birlikte bu saldırılarını durdurması gerekiyor" dedi.