5 Ekim 2024 Cumartesi

MLKP Onur Üyesi Münir Dışkaya'nın annesi yaşamını yitirdi

MLKP Onur Üyesi Münir Dışkaya'nın annesi Zeliha Dişkaya, Türkiye'de yaşamını yitirdi. ACTIT ve Fransa SKB, "Devrimcilerin Zeliha anası mücadelemizde yaşayacaktır" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Onur Üyesi Münir Dışkaya'nın annesi Zeliha Dişkaya, Türkiye'de yaşamını yitirdi.

AvEG-Kon'a bağlı ACTIT ve Fransa SKB yaptıkları yazılı açıklamayla Zeliha Dışkaya'yı andı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Devrimcilerin ailelerini sınıf mücadelelerine katmak için çaba göstermeleri her zaman olağan olmuştur. Annelerimiz devrimci evlatlarına yoldaşlık etmede en fazla etkilenen ve mücadele mevzilerine tutunanlardır.

"Kah hapishane kapılarında polis coplarına direnirken, kah gözaltında kaybetmelere karşı bir meydanı mesken eylerken hep onlar vardır. Tıpkı Gorki'nin Ana'sında betimlendiği gibi evlatlarının mücadelesini onlara sarılır gibi sahiplenen analarımızdır.

"Zeliha Ana da oğlu Münir Dışkaya'nın mücadelesini bu şekilde sahiplenmiş, yoldaşlarına yoldaş olmuştur. Münir yoldaşın 1979 yılında ölümsüzleşmesi sonrasında da, O'nun yoldaşlarına ve partisine kapılarını sonuna dek açık tutmuş, yapabildiği oranda mücadelesine sahip çıkmıştır. Ölümsüzleri andığımız Kasım gecelerini hiç kaçırmamış, dile getirdiğince devrimci mücadeleyi sahiplenen sözlerini esirgememiştir. İlerleyen yaşına rağmen kadınlar arasındaki sosyalist çalışmalarımızı desteklemiş, semt toplantılarımıza bulunduğu bölgede katılarak, erkek egemenliğinin kadını ezen, sömüren yaşanmışlıklarını bize kendi hikayesinde paylaşmıştı.

"O'nu gülümseyen gözlerinde, sevgiyle kucaklayan kollarında tüm kızları ve oğulları olarak anımsayacağız..."