1 Ekim 2024 Salı

Maltepe Belediyesi işçileri çarşamba günü iş durduracak

Sefalet ücretlerine mahkum edilmelerine karşı çıkan Maltepe Belediyesi emekçileri çarşamba günü tüm müdürlük ve birimlerde iki saatlik iş bırakma eylemi yapacak. 

Maltepe Belediyesinde çalışan emekçiler, çarşamba günü iş durdurma eylemi yapacak. DİSK'e bağlı Genel-iş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube, dün yapılan şube yönetimi ve işyeri temsilcilikleri ile toplantıdan tüm müdürlük ve birimlerde iki saatlik iş durdurma kararı alındığını duyurdu. 

Açıklamada, "Her gün daha da zorlaşan ekonomik ve sosyal yaşam şartlarının karşısında hepimize sunulan sefalet ücretlerine hep birlikte karşı çıkacağız. Talep etmeyi bilmekten daha çok mücadele etmenin, ayağa kalkmanın ve haklarımıza sahip çıkmanın artık vaktidir! Tüm müdürlük ve birimlerde çalışan arkadaşlarımızı bu eyleme uymaya, birlikte dayanışmaya davet ediyoruz. İşyeri temsilcilerimiz ve şube yönetimi olarak çarşamba günü yapacağımız iş durdurma eyleminde sahada olacağız. İşyeri temsilcilerinin ve yöneticilerin kararlarına lütfen uyunuz. Tüm birimlerin çarşamba günü hangi saatlerde iş durduracağı ile ilgili detayları bir sonraki mesajda sizlere bildireceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiçbirimiz" denildi.