30 Eylül 2024 Pazartesi

Madenciler yürüyüşün 6. gününde Sivrihisar'a yola çıktı

Bağımsız Maden-İş üyesi madencilerin yürüyüşün 6. gününde Sivrihisar'a doğru yola çıktı. Madenciler kamuoyuna direniş çağrısını yineledi. 

"Ölmek istemiyoruz" diyen madencilerin Ankara'ya yürüyüşü 6. gününe ulaştı. AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilikte kölece ve ölümle burun buruna çalışma koşullarına karşı çıktıkları için Bağımsız Maden-İş'e üye olan ve işten atılan madencilerin direnişi ise 36. gününde. 

Madende işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması, ücretlerin Soma ortalamasına çekilmesi ve atılan madencilerin geri alınması için direnişe geçen madenciler, direniş alanında seslerinin duyulmaması üzerine Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara'ya yürüyüşe başlamıştı. 

Yürüyüşlerini dün Afyon'a getiren, Zafer Meydanında bir basın açıklaması yaparak neden direndiklerini ve Ankara'ya yürüdüklerini aktaran madenciler geceyi de Afyon'da geçirdi. Madenciler sabah saatlerinde Afyon'dan Sivrihisar'a doğru yürüyüşe geçti. 

YÜRÜYÜŞ ENERJİ-SEN'İN KATILIMIYLA SÜRÜYOR
Madencilerin yürüyüşünün 6. gününde Enerji-Sen de katıldı. Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Güvencesizliğe karşı yürütmüş oldukları bu mücadele insanca yaşam koşulları mücadelesi tüm işçi sınıfının mücadelesidir. Madenciler kazandığında tüm işçi sınıfı kazanacak" dedi.