1 Ekim 2024 Salı

Madenciler bir haftadır yürüyor

Madenciler bir haftadır Ankara yürüyüşünü sürdürüyor. Yarın sabah 10.00'da olacaklarını kaydeden madenciler taleplerini yineleyerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Bağımsız Maden-İş üyesi Fernas Madencilik işçileri Ankara'ya yürüyüşünün 7. gününde. Dün akşam Eskişehir Sivrihisar'a ulaşan ve burada konaklayan madenciler sabahın erken saatlerinde Polatlı'ya yola çıktı. 

Sendikalı oldukları için işten atılan madenciler 37 gündür madende İSİG önlemlerinin alınması, ücretlerin Soma ortalamasına çekilmesi ve atılan işçilerin geri alınması talebiyle direniyor. Defalarca gözaltına alınan, darp edilen, madene yaklaşmama cezası verilen; ev hapsi, imza, yurt dışı yasağı gibi adli kontrollerle mücadelesi engellenmek istenen madenciler Soma'da Ankara'da Muğla'da çeşitli eylemlerle sesini duyurmaya çalışmıştı. 

Bir hafta önce katledilen 301 Somalı madencilere atfederek yürüyüşe başlayan madenciler, "ölmemek için" yolları arşınlıyor. Madencilerin yürüyüşüne DGD-SEN, İnşaat-İş, PTT-SEN, Enerji-Sen'in ardından bugün de Nakliyat-İş ve Kılavuz Yayın katıldı. 

Nakliyat İş üyeleri, "Onurlu meşru, haklı mücadelelerinin sonuna kadar yanındayız" dedi. 

Yarın 10.00'da Ankara'da olacaklarının altını çizen madenciler taleplerini yineleyerek dayanışma çağrısı yaptı.