3 Ekim 2024 Perşembe

Limter-İş'ten birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı

Tuzla, süren işçi direnişlerini selamlayan Limter-İş, patronları ancak örgütlü mücadelenin dize getirebileceğini kaydetti. 

Limter-İş, Tuzla İçmeler köprüsünde işçi direnişlerini selamladı. Birlikte mücadele çağrısı yaptı. "Birleşik mücadele ve dayanışma zamanı! Fernas madencilikten Polonez'e As Plastik'ten Mersan'a, belediyelerden tekstile direnenler kazanacak" pankartıyla bir araya gelen Limter-İş, siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin ve Lübnan halkını selamladı. Emperyalist haydutların Ortadoğu halklarına yönelik saldırılarına dikkat çeken Limter-İş Genel Başkanı Saygılı, cumartesi günü İstanbul'da yapılacak eylemi duyurdu. 

Onlarca işyerinde işçilerin grevde, direnişte olduğunu anımsatan Saygılı, "İş cinayetleri bir daha yaşanmasın, 301 madencinin öldüğü Soma'da aynı katliamın bir daha yaşanmaması için, işçi sağlığı ve iş güvenliği için, gasp edilen hakları için direnen Fernas madencilerini selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

Birlikte mücadele çağrısı yapan Saygılı, ancak birleşilirse kazanılacağının da altını çizdi. Tersanelerde yaşanan hak gasplarına dikkat çeken Saygılı, "GEMAK tersanesinde yüzlerce işçi arkadaşlarımızın iş mahkemelerinde dosyaları var. Tersane patronları 4 yıllık 10 yıllık işçi arkadaşlarımızı işten çıkarıyor, haklarını ödemiyor. Oysa sendikalı olursa patronların işçi arkadaşlarımızın tazminatlarını vermemesi mümkün değil. Tersane patronları ve taşeronlar haklarımızı gasp etmeye devam ediyorsa bu bizim örgütsüzlüğümüzden dolayıdır. Sizleri ocak ayına hazırlanmaya çağırıyoruz" dedi. 

Tersanede 2-3 gün işin durdurulduğu takdirde işçilerin kazanmama ihtimalinin olmadığını kaydeden Saygılı, örgütlü mücadeleye çağırdı.