7 Ekim 2024 Pazartesi

Kürt gazeteci Jîna Muderês Gorzî hapis cezasına çarptırıldı

İran'da gazeteci Jîna Muderês Gorcî hapis cezasına çarptırıldı. 

Gerici faşist Molla rejimi Jîna Mahsa Amini isyanının intikamını almaya devam ediyor. İsyanın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ayaklanmaya katılan çeşitli toplumsal kesimleri cezalandırmaya devam ediyor. Ayaklanmaya katılanları gözaltı, tutuklama, fiziki ve psikolojik işkence ve idam gibi insanlık dışı uygulamalar ile cezalandırmaya devam eden İran molla rejimi gazetecileri hedef alıyor.

Gazeteci Pexşan Ezîzî'ye verilen idam cezasından sonra şimdide gazeteci Jîna Muderês Gorcî hapis cezasına çarptırıldı. Konu hakkında bir açıklama yapan Jîna Muderês Gorcî'nin ailesi kızlarının Sine İstinaf Mahkemesi tarafından 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Yapılan açıklamada Sine İstinaf Mahkemesi'nin, "muhalif gruplara yardım etmek" ve "devlete karşı propaganda yapmak" suçlamasıyla verdiği hapis cezasını çarşamba günü avukatlara tebliğ ettiği kaydedildi.

Sine Devrim Mahkemesi, daha önce Mahsa Emînî ayaklanması sırasında ki eylemlerde gözaltına alınan Kürt gazeteci ve kadın hakları aktivisti Jîna Muderês Gorzî'yi bu yılın Haziran ayında 10 ila 21 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Dava şimdiye kadar birkaç kez ertelendi ve istenen cezada birkaç kez değişikliğe gidildi.