Kobanê'de gençlik çalıştayı düzenlendi
Fırat Bölgesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kobanê'de çalıştay düzenledi. Çalıştayda "Özel savaşın toplum üzerindeki etkileri", "Kadın intiharları", "Çözüm önerileri" şeklinde üç başlıkta tartışmalar gerçekleştirildi.
Fırat Bölgesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kobanê'de çalıştay düzenledi.
Gençlik örgütleri ve devrim kurumlarındaki gençlik çalışmasından temsilcilerin yer aldığı çalıştayda verimli tartışmalar yürütüldü.
Çalıştayda "Özel savaşın toplum üzerindeki etkileri", "Kadın intiharları", "Çözüm önerileri" şeklinde üç başlıkta tartışmalar gerçekleştirildi. Çalıştaya CKŞ, Suriye Devrimci Gençlik Örgütü, Kongra Star, PYD Gençliği, Kadın Bakanlığı ve Kadın Adalet Meclisi de yer aldı.
Çalıştayın açılış konuşmasında, Ortadoğu'daki gelişmeler ile Şengal, Zirgan ve Til Temir'e yönelik saldırılar ele alındı. Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik özel savaş uygulamalarına da dikkat çekildi.
"Özel savaşın toplum üzerindeki etkileri" tartışma başlığı için yapılan sunumda özel savaş yöntem ve araçları ele alındı. Ardından söz alan katılımcılar tanıklıklarına ve deneyimlerine ilişkin aktarım da bulundu.
"Kadın intiharları" başlığında kadınları intihara sürükleyen egemen erkek zihniyeti, kadın üzerindeki ekonomik, duygusal, fiziksel baskı biçimleri ile erkek şiddeti üzerinde duruldu.
Kadın Adalet Meclisi adına yapılan konuşmada, kadın kanunlarının işletilmesindeki zayıflıklara dikkat çekildi, ikinci evliliklerin çoğalması, küçük yaşta evlenmeye zorlama gibi nedenler kadın kazanımlarındaki geriye gidişin sonuçları olarak örnek verildi.
"Çözüm önerileri" başlıklı oturumda geniş tartışmalar yapıldı. Söz alan gençler kapitalizme karşı mücadele vurgusunda bulunurken, mücadeleye sürekli kılmak gerektiği dile getirildi. Yapılacak çalışmalara ilişkin önerilerin de toplandığı çalıştayda, çalışmaların gençler ve kadınlarla sınırlı tutulmaması, tüm toplumu seferber edecek kapsayıcılıkla ele alınması gerektiği vurgulandı.
Bu bölümde CKŞ adına yapılan konuşmada, özel savaş yöntemlerine dikkat çekildi, halk arasında devrim kurumlarına karşı güvensizlik yaratma, rekabet ve kışkırtmaların hedeflendiği vurgulandı.
Yayınlar ve sosyal medyada yalan haberler ve karalamaların artırıldığı vurgulanan konuşmada, ajanlaştırmanın yaygınlaştırılmak istendiğine dikkat çekildi. Konuşmada özel savaş yöntemlerine karşı aralıksız çalışma yürütme ve eğitimler gerçekleştirmenin önemine de vurgu yapıldı.