5 Ekim 2024 Cumartesi

Kılıç polisler tarafından tehdit edildiğini açıkladı

İHD İstanbul Şubesi Tacettin Kılıç'a yönelik ajanlık dayatması ve polis tehditlerine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Son dönemlerde artan polisin kaçırma, işkence, tehdit ve ajanlık, itirafçılık dayatmalarına bir yenisi eklendi. Tacettin Kılıç, polisin ajanlık dayatması ve tehditlerine maruz kaldığını açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına Tacettin Kılıç'ın yanı sıra Şube Başkanı Gülseren Yoleri de katıldı.

Yoleri, polisin muhalif kişilerin faaliyetlerini baskı, tehdit yoluyla engellemeye çalıştığına yönelik çok sayıda olay yaşandığını hatırlattı. Kaçırma, işkence, ajanlık dayatmalarının özellikle 2016 yılından bu yana arttığını kaydeden Yoleri, kişilere aileleri, yakınındaki kişilere zarar verileceğine yönelik tehditlerde de bulunulduğunu hatırlattı.

Basın toplantısında yaşadıklarını anlatan Tacettin Kılıç, tutuklanıp tahliye olduktan sonra baskıların arttığını söyledi. Kılıç, "Kendini İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak tanıtan bir kişi beni telefon ile aradı. 'Seninle konuşmak istiyoruz' dedi. Gittiğimde bana ajanlık dayatıldı. 'Senin için Ankara'dan özel ekip geldi' dediler. Kabul et etmeyince tehdit ettiler" diye konuştu.

Olay öncesi ve sonrası tehdit mesajları aldığını aktaran Kılıç, "Ailem takip edildi. 3 ay boyunca takipler ve tehditler devam etti. Bu süre içerisinde psikolojik olarak yıprandım" dedi.

Konu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama beklediğini söyleyen Kılıç, "Gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.