5 Ekim 2024 Cumartesi

Kargı Koyu'nun yağmalanmasına karşı eylem: #DatçayıSavunuyoruz

Datça'nın Kargı Koyu'nun kamuya ait 128 dönümlük arazisinin Erdoğan'ın kararıyla özülleştirilmesinin önünün açılmasına sosyal medyada tepkiler yükselirken, Datça Demokrasi Platformu Çarşamba günü için eylem çağrısı yaptı. 

Muğla'nın Datça ilçesinin en güzel koylarından biri olan Kargı Koyu'nun kamuya ait 128 dönümlük arazisi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla otopark ve otel yapılması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildi. 

Bu kararla birlikte özelleştirilmesinin de önü açılmış oldu. 

SOSYAL MEDYADA 'DATÇA'YI SAVUNACAĞIZ' EYLEMİ
Konuya tepki gösteren Datça Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla #DatçayıSavunuyoruz tagıyla sosyal medya eylemi başladı. Çok sayıda kullanıcı iktidarın rant ve sermaye politikaları nedeniyle doğanın katledildiğini vurguladı. Sosyal medya kullanıcıları Datça'nın korunması için çağrıda bulundu. 
 
14 NİSAN'DA EYLEM YAPILACAK
Öte yandan Datça Demokrasi Platformu, "Datça'nın yağmalanmasına karşı bugün sosyal medyada, bundan sonra sokaklarda olacağız. Kargı Koyu'nu yağmalamak isteyenlere karşı #DatçayıSavunuyoruz demek için 14 Nisan Çarşamba Günü saat 13.00'te için Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız" ifadeleriyle eylem çağrısı yaptı.