5 Ekim 2024 Cumartesi

Karabulak'ın sürgün edildiği hapishane günler sonra ortaya çıktı

Tutuklanan HDP Van eski İl Eşbaşkanı Karabulak, cuma günü avukatlarına haber verilmeden ve hiçbir açıklama yapılmadan Tarsus Hapishanesi'ne sürgün edildi. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 10 Eylül 2019 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Van T Tipi Kadın Kapalı HapishanesiVan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 10 Eylül 2019 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Van T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van eski İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak'tan Cuma gününden bu yana haber alınamıyordu.
 
Yaklaşık 26 aydır tutsak olduğu cezaevinden 21 Ekim günü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki yapılan Yadişen, burada iki kere koronavirüs testine tabi tutulduktan sonra 22 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde başka bir cezaevine sürgün edildi.
 
Sürgüne dair avukatlarına bilgi verilmezken, ailesi Yadişen'in Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildiğini ancak 2 gün sonra öğrenilebildi.
 ne konulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van eski İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak'tan cuma gününden bu yana haber alınamıyordu.

Yaklaşık 26 aydır tutsak olduğu hapishanesinden 21 Ekim günü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki yapılan Yadişen, burada iki kere koronavirüs testine tabi tutulduktan sonra 22 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde başka bir hapishaneye sürgün edildi.

Sürgüne dair avukatlarına bilgi verilmezken, ailesi Yadişen'in Tarsus Kadın Kapalı Hapishanesi'ne sürgün edildiğini ancak 2 gün sonra öğrenilebildi.