5 Ekim 2024 Cumartesi

İTÜ Dayanışması'ndan Gümüş: 16.00'da yine nöbetteyiz

İTÜ Dayanışmasından Damla Gümüş, dün gece yaşadıkları saldırıyı ETHA'ya anlattı. Barınma gibi temel bir sorun etrafında bir araya geldiklerini kaydeden Gümüş, saldırıya rağmen bugün 16.00'da tekrar MED'te nöbet tutacaklarını duyurdu ve dayanışma, birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör İsmail Koyuncu'nun öğrenci düşmanlığı sürüyor. Öğrencilerin taleplerini yok sayan  Koyuncu'nun talimatıyla dün MED binasında nöbet tutan öğrencilere ÖGB ve polis saldırdı. 

İTÜ Dayanışması'ndan Damla Gümüş, dün gece yaşananları ETHA'ya anlattı. İki hafta yürüttükleri tartışma sonrasında oluşturdukları talepler etrafından MED binasında nöbete başladıklarını söyleyen Gümüş, "Geceyi MED binasında geçirmeyi planladık. Saat 18.00'da MED binasında buluştuk; şarkılar, türküler ve oyunlarla direnişi sürdürdük" dedi. 

Gece 12.00'de ÖGB'nin geldiğini belirten Gümüş, "Binayı kapatacaklarını ve bu yüzden çıkmamazı istedi. Barınma sorunumuz olduğunu ve bu yüzden MED binasında kalacağımızı, madem bize yurt yapılmadı biz de MED binasını yurt olarak kullanacağımız söyledik" diye konuştu. 

Gümüş, "Daha sonra rektörlük genel sekreteri geldi. Şu anda zaten yurt çalışmalarının olduğunu söyledi. Bir de bize, madem yurt istiyorsanız, tasarlayıp gelseydiniz, rektörlüğe iletseydiniz dedi. Kendi Twitter hesabından, 'rektörün emriyle yurt yapıyoruz' diye twit atacaktır. Bunun resmi olmadığını ve böyle bir talebimizin de olmadığını söyledik" dedi. 

Daha sonra yaşananları ise şöyle aktardı Gümüş, "On beş dakikanız var yoksa biz çıkaracağız dedi. Binanın kullanılmayan bir giriş var bozuk. Bizi iterek çıkarmaya çalıştılar o esnada cam kırıldı; ezilenler, yaralananlar, bayılanlar oldu. Dışarıda bekleyen arkadaşlar vardı onlarla buluştuk."

Bu saldırıların kendilerini yıldıramayacağını barınma sorununun en temel sorunlarından olduğunu kaydeden İTÜ Dayanışması Damla Gümüş, 16.00'da tekrar MED binasında nöbete başlayacaklarını kaydetti. Gümüş, dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı .